Gerechtigheid voor Emily | Geld inzamelen
 
 

Gerechtigheid voor Emily

Help ons de anesthesist berechten die Emily niet de noodzakelijke zorg heeft geboden!

Mijn nichtje Emily hechtte veel waarde aan haar uiterlijk. Ze keek een lange tijd uit naar een cosmetische operatie voor gelaatsverandering en dacht in Piccard clinic (Antwerpen) de juiste zorgverlener te hebben gevonden. Bovenstaande foto is de laatste foto die wij hebben van mijn nichtje. Emily plaatste dit op 6 april 2015 op haar Instagram. Ze was onderweg naar de Piccard clinic in Antwerpen en erg enthousiast voor haar ingreep. Helaas bevond Emily zich binnen 24 uur in een kritische situatie.

Emily's noodlot
Emily heeft niet de benodigde medische zorg gekregen. Normaliter hoort een anesthesist bij de patiënt te blijven totdat deze ontwaakt. De vitale functies worden getest en als de uitkomsten goed zijn, kan de anesthesist de patiënt verder laten rusten.

Helaas is dit niet zo verlopen in het geval van Emily. Toen zij ontwaakte was de anesthesist niet aanwezig. Zij moest erg hoesten en had ademhalingsproblemen. Géén van de aanwezigen greep in. Ze bellen wel de eigenaar van de kliniek en zoeken de anesthesist, maar niemand die Emily reanimeert. Pas in een laat stadium zijn de hulpdiensten gebeld. De hulpdiensten kunnen niet direct bij Emily komen, omdat de ruimte niet geschikt is voor doorgang hun apparatuur/brancard. Pas na 30 minuten komen de hulpverleners bij Emily en reanimeren haar. Emily loopt door het uitblijven van de hulp een ernstig zuurstoftekort op. Dit resulteert in ernstig hersenletsel en een paar dagen later wordt ze hersendood verklaard in het ziekenhuis van Antwerpen.

De rechtzaak
De artsen in het ziekenhuis in Antwerpen schrikken zo van de toestand waarin Emily wordt binnen gebracht, dat na haar overlijden aangifte wordt gedaan. Het is de start van een eindeloze rechtzaak. In België heb je als nabestaande de mogelijkheid om partij te worden in de rechtzaak. Helaas is er geen geld voor een advocaat en kiest de zus van Emily, mijn nicht, er voor om als partij in de rechtzaak alleen kennis te nemen van het dossier.

De zaak start met een onderzoek (door een college van medische specialisten) naar het handelen van de Piccard Clinic. Uit het onderzoek blijkt dat de reanimatie van Emily te laat is gestart. Verder leggen de specialisten van de Piccard Clinic de schuld buiten zichzelf. In het rapport van het onderzoek worden de chirurg en anesthesist aangemerkt als verantwoordelijke en adviseert het OM om hen te vervolgen. Het OM besluit na uitspraak van de onderzoeksrechter om de anesthesist te vervolgen. Tijdens de rechtszittingen kiest de anesthesist er voor om zich niet ter zitting te verschijnen en zich niet te laten vertegenwoordigen door een advocaat. 4 jaar en bijna 3 maanden na het overlijden van Emily volgt er een vonnis: 1 jaar celstraf en een boete. Eindelijk lijkt er een vorm van gerechtigheid te komen voor Emily. Totdat de anesthesist op het laatste moment besluit om hoger beroep in te stellen.

Wij geven niet op!
De financiële situatie is niet veranderd, maar we kunnen deze man niet de ruimte bieden om niet zijn verantwoordelijkheid te nemen voor het overlijden van Emily. Het is voor ons allen moeilijk te verkroppen dat niemand verantwoordelijk wordt gehouden voor de oorzaak van Emily's dood, namelijk nalatigheid. Om die reden wil ik u vragen om ons te helpen gerechtigheid voor Emily te halen door te doneren. Het geld wat wij ophalen is bestemd voor de kosten van een advocaat die Emily's zus in hoger beroep procedure zal bijstaan.

Alvast bedankt voor uw gulheid! 
Emily's nicht, Daisy

Daisy Semedo
15-10-2020

Gisteren, 14 oktober 2020, zou het Gerechtshof in Antwerpen het hoger beroep over Emily behandeld. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn, omdat de verdachte zich last minute per email heeft afgemeld met als reden corona. Hierdoor kon hij niet verschijnen voor de rechter. Hij vroeg om uitstel van de rechtzaak. 

Mijn advocaat heeft geprotesteerd tegen dit verzoek. Een e-mail met bericht dat iemand corona heeft, toont niet aan dat dit werkelijk het geval is. Helaas heeft het protest niet mogen baten. De rechters hebben na beraad besloten om de rechtzaak voor een laatste keer te verplaatsen. Ook moet de anesthesist bewijs aanleveren dat hij ook echt corona heeft. De rechtzaak is verplaatst naar 17 februari 2021. Dit zal zijn laatste kans zijn om aan te tonen dat hij niet nalatigheid is geweest en dat hij niet incompetent heeft  gehandeld wat heeft geleid de dood van Emily.

Het is zeer frustrerend en pijnlijk dat deze man de zaak blijft voortslepen. Maar we gaan door. Wij staan sterker! #JusticeforEmily🙏🏾❤️


Daisy Semedo
29-04-2020

Wat is onze waardering voor iedereen, die de tijd heeft genomen om het verhaal en noodlot van Emily te lezen en te doneren, groot! Samen hebben we bijna de helft van het bedrag op kunnen halen. We begrijpen goed dat in deze tijden van corona crisis men andere dingen aan hun hoofd heeft en daarom hebben we besloten om de actie te sluiten op 19 mei 2020. Dit is een bijzondere datum. Op deze dag zou Emily 30 zijn geworden.

Betekent dit dat er geen advocaat wordt ingeschakeld?

Nee. Gelukkig was het mogelijk om voor het resterende bedrag een regeling te treffen. We hopen hierom samen met de advocaat ons sterk te maken voor de nagedachtenis van Emily en gerechtigheid te behouden.

Zonder jullie gulheid was dit niet gelukt. Bedankt❤❤

 


Daisy Semedo
09-04-2020

9 april is sinds 2015 een moeilijke datum voor ons, maar vandaag zeker. Het is 5 jaar geleden dat Emily kwam te overlijden.

We willen haar nagedachtenis levend houden en vragen daarom iedereen om op 9 april 2020 om 20:00u te branden ter haar nagedachtenis❤


Daisy Semedo
19-02-2020

Wil je meer weten over wat voor soort persoon Emily was? 

Luister dan het portret over Emily verteld door haar zus:

https://www.rijnmond.nl/nieuws/192161/Het-trieste-verhaal-van-Emily-een-Kaapverdiaanse-transgender

❤


Daisy Semedo
10-01-2020

Allereerst iedereen bedankt voor jullie gulle giften! Wij waarderen het enorm dat jullie met ons meeleven en met ons willen vechten voor rechtvaardigheid. 

Met jullie giften hebben we een eerste aanbetaling kunnen doen voor een advocaat. Die zal Emily's zus zal bijstaan en haar belangen en die van Emily verdedigen. Woensdag 8 januari is er een zitting geweest om de data vast te stellen in deze rechtzaak. De verwachting is dat op 20 mei a.s. de eerste inhoudelijke zitting zal zijn. 

Ik kan niet vaak genoeg benoemen hoe dankbaar we jullie zijn en ik zal mijn best doen om jullie zo goed als mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

X

Daisy 


 

Laat een reactie achter

156 donaties
€ 2.725,00
Doel: € 6.000,00
45%