Gehandicapte jongeren in Kenia, Rwanda en Ethiopië

Gehandicapte jongeren in Kenia, Rwanda en Ethiopië | Geld inzamelen
 
 
Help gehandicapte jongeren aan een toekomst

 

 

Net als andere mensen zouden gehandicapte jongeren graag een opleiding volgen en aan het werk gaan. De harde realiteit is echter dat 80% tot 90% van alle jongeren met een handicap in Kenia, Rwanda en Ethiopië thuis zit zonder diploma of werk. Als kind gaan ze al niet naar school waardoor ze vaardigheden missen die ze moeten toepassen tijdens hun beroepsopleiding en werk. Dit betekend dat zij afhankelijk worden van anderen.

De jongeren met een handicap zijn vaak erg gedreven om te leren en kunnen hetzelfde werk verrichten als andere mensen. Toch nemen veel werkgevers hen niet aan vanwege fysieke barrières zoals slechte faciliteiten voor mensen in de rolstoel. Ook de negatieve houding tegenover gehandicapte mensen zorgt er voor dat werkgevers hen niet aanneemt. Dit project richt zich op beide problemen; toegang verlenen tot beroepsonderwijs en gehandicapte kinderen helpen op de arbeidsmarkt te komen.

In elk van de drie projectlanden, Kenia, Rwanda en Ethiopië, leren 200 kinderen met een handicap een specifiek beroep, ambacht of specialisme door middel van een beroepsopleiding van goede kwaliteit. Deze opleidingen volgen zij in een centraal trainingscentrum net zoals andere studenten. Daarnaast worden de werkgevers ook getraind om ze bewust te maken van de simpele aanpassingen die gedaan moeten worden om mensen met een handicap aan te nemen. Het trainingscentrum biedt jongeren loopbaanbegeleiding aan en legt contact tussen de studenten en potentiële werkgevers en wervingsbureaus.

Het ultieme doel van dit project voor de jongeren met een handicap is dat ze geen moeilijkheden tegenkomen bij het vinden van een baan. Zij zouden behandeld moeten worden als jongeren zonder handicap. Met dit project hopen we dat de goede oefeningen, voorbeeld projecten en succesverhalen anderen zullen inspireren en de veranderingen sneller in gang zullen zetten.

 

 

Doel?


Gehandicapte jongeren in Kenia, Rwanda en Ethiopië helpen aan een baan.

Hoe?


Door beroepsopleidingen aan te bieden en hulp bieden bij het contactleggen tussen studenten en toekomstige werkgevers en wervingsbureaus.

Hoeveel studenten?

200 studenten met een handicap verdeeld over Kenia, Rwanda en Ethiopië. Waarvan 18 mannen en 10 vrouwen begonnen zijn met een training.

Wij vragen daarom uw hulp om dit werk voort te kunnen zetten.

                                                           HELP ONS !

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 9.500,00
0%

Deze actie is gesloten.