Geef u eenzame een kerstpakket in Roemenië?

Geef u eenzame een kerstpakket in Roemenië? | Geld inzamelen
 
 
Help ons eenzame ouderen een bezoekje, liefde en voedsel te geven in Roemenië.

Wist u dat 95% van de Roemenen onder de armoede grens leven?

Het trof ons als jongeren, toen dit door een ervaren vrijwilligster werd verteld.Zeker het feit dat veel ouderen door deze reden van hun kinderen verlaten in eenzaamheid moeten verblijven, geeft stof tot nadenken!

Wat zou het mooi zijn om deze ouderen te bezoeken, liefde te geven en een ogenblik hun eenzaamheid weg te nemen.

Vanuit deze drijfveer is de werkgroep Connected ontstaan. Deze werkgroep is werkzaam in het Julia Home in de stad Oradea, Roemenië. Vanuit de gedachten “samen sta je sterk”, heeft de werkgroep Connected zich aangesloten bij Stichting COEN in Nijkerk http://www.stichtingcoen.nl

Zo ook dit jaar hopen wij met 9 personen onze medemens een teken van liefde te geven, en hen te ondersteunen in hun vaak sombere situaties. Deze reis staat gepland van 14-21 december 2017. De reisdeelnemers betalen zelf hun reis- en verblijfkosten. Daarnaast verzamelen ze sponsorgelden op allerlei manieren, zoals het verkopen van kaarten, het organiseren van diverse sporttoernooien e.d. Iedere Euro die door particulieren/bedrijven wordt gesponsord wordt omgezet in voedsel voor voedselpakketten.

Het programma van deze 1 week durende reis, is zo ingericht dat we de volgende hulp willen bieden:

-    Het uitdelen van voedselpakketten aan circa 120 eenzame ouderen (deze ouderen zijn ‘geselecteerd’ door het Julia Home). Het gaat hierbij voornamelijk om het moment van liefde die we kunnen schenken om hun eenzaamheid te doorbreken, en het ondersteunen van hun dagelijkse strijd voor voldoende voedsel.

-    Het organiseren van een kerstmiddag voor (wees)kinderen.

-    Het organiseren van een kerstmaaltijd voor 150 eenzame ouderen.

Onze hulp doen we in nauwe samenwerking met de lokale bevolking. Zo worden de eenzame oudere aangedragen door de plaatselijke pastors. Het uitdelen van de voedselpakketten wordt in samenwerking met de werknemers van het ‘Julia Home’ gedaan.

Via deze actie hopen wij geld in te zamelen van bekenden maar ook onbekende om zo voor onze medemens in Roemenië te kunnen blijven zorgen.

 

Alvast hartelijk bedankt!

Namens werkgroep Connected Kerst 2017Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 170,00
Doel: € 3.500,00
4%

Deze actie is gesloten.