Geef mij mijn adem terug! | Geld inzamelen
 
 

Geef mij mijn adem terug!

Sinds 2 jaar leef ik met een groot ademhalingsprobleem. Jij kunt mij helpen!

Ademen is voor mij nu meer dan 2 jaar heel akelig. In het ziekenhuis is mijn neus door een eenvoudige celon behandeling voorgoed functioneel beschadigd. Dit veroorzaakt vreselijke klachten met elke ademhaling. De kosten van hersteloperaties moet ik ook nog zelf betalen! Gelukkig gaat het nu iets beter, en met jouw steun kan ik de behandeling voortzetten en mijn leven weer oppakken.

Hieronder staat wat mij is overkomen.

Bij de neus genomen

Eind oktober 2017 bezocht ik de KNO arts met lichte neusobstructieklachten. De medische behandeling die hierop volgde, een neusschelpverkleining, heeft totaal het tegenovergestelde opgeleverd, en erger. Wat ik heb gekregen word omschreven als Empty Nose Syndrome. Dit houd in dat de neusschelpen te klein zijn geworden en het neusslijmvlies is aangetast, waardoor ernstige ademhalingsklachten ontstaan. Het weefsel wat de luchtstroom reguleert is grotendeels verdwenen. Dit zorgt ervoor dat ik, alleen door te ademen, duizelig word van de grote hoeveelheid zuurstof. 

Het is onbeschrijfelijk hoe erg dit voelt, om constant door een te groot rietje te ademen en daarnaast het gevoel te hebben dat je stikt. Met élke ademhaling ervaar ik dit. Aan de buitenkant kunnen mensen niet zien hoe erg het voelt om dit te hebben. 

Dit kan niet waar zijn! Je zou denken; het ziekenhuis heeft zeker een fout gemaakt, ze kunnen het vast wel herstellen en hup, je kunt weer verder. Niets is minder waar. Ik heb tot op heden (we zijn meer dan 2 jaar verder) geen behandeling of hersteloperatie kunnen krijgen in Nederland. Hierdoor ben ik uitgeweken naar specialisten in het buitenland. Mijn zorgverzekeraar vergoed de kosten hiervoor niet. Het kan nog jaren duren voordat het ziekenhuis de aansprakelijkheid erkent, als dat al gebeurd. Om mijn recht op vergoeding van de kosten voor herstel ten gelde te maken, moet ik strijden tegen juridische afdelingen van grote organisaties. Dit doe ik, lijdend aan de klachten waar het allemaal om draait; duizelig en uitgeput zijn door het ademen. Het is ongelooflijk zwaar. En helaas is het allemaal echt waar.

Hoe moet dit nu verder? Ik heb vorig jaar drie hersteloperaties in het buitenland moeten ondergaan. Dit móest ik doen, omdat ik ontzettend lijd onder de klachten. Bij de laatste operatie is er een stuk van mijn eigen rib in mijn neus geplaatst. Het kost me vrijwel letterlijk een rib uit mijn lijf. Tot nu toe hebben alle operaties en behandelingen bij elkaar €35.000,- gekost. De aandoening is heel moeilijk te behandelen. Van de hersteloperaties is het resultaat dat 50% van de klachten verminderd zijn. Dat is al heel wat, want met deze aandoening is elke verbetering winst. Het is mogelijk om dit nog te verbeteren, met aanvullende behandelingen en eventueel een vierde operatie. Mijn neus zal in de toekomst altijd medische zorg nodig blijven hebben; ook dit brengt kosten met zich mee. 

Om het geld voor de operaties terug te kunnen betalen en de behandeling te kunnen voortzetten, ben ik deze doneeractie gestart. Met jouw hulp heb ik de kans op een beter leven, wat ik voort kan zetten zonder financiële strop. Ik kan de schade niet ongedaan maken, maar wel zo goed mogelijk proberen verder te gaan. Ik wil zó graag weer verder met normale dingen. Met jouw hulp kan ik mijn leven hopelijk weer terugkrijgen!

Wil jij mij helpen om mijn herstel voort te kunnen zetten?

 

PS: in samenwerking met andere ENS patiënten heb ik meegewerkt aan een website over neusschelpverkleiningen en de gevaren ervan:

www.neusschelpverkleining.nl 

Zo hopen we andere mensen te behoeden voor wat ons is overkomen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

2 donaties
€ 15,00
Doel: € 50.000,00
0% / 108 dagen te gaan