Geld inzamelen | Geef iemand weer een thuis
 
 

Geef iemand weer een thuis

Geef met een warm hart iemand weer een thuis

Mijn buurvrouw is 48 jaar en sinds 1 jaar woonachtig in Arnhem. Ze was 20 jaar getrouwd maar verloor in 1 dag haar man en 2 kinderen. Het verhaal is zeer schrijnend, ik vraag u dan ook om dit verhaal te lezen en haar samen met ons een thuis te geven na 5 jaar zware ellende. Ze raakte in 1 dag de liefde van haar leven en haar 2 kinderen kwijt door het Passyndroom (het éénouderverstoten).

In 1995 is zij na een zwangerschap van 6 maanden beide kindjes verloren, hiervoor had ze al haar zwager op 23 jarige leeftijd verloren aan kanker, en haar toenmalige schoonvader pleegde 1 jaar daarna zelfmoord. Maar in 1997 werd haar zoon geboren, hij is hoogbegaafd en leeft in zijn eigen wereld. Als ze in 1999 wederom bevalt van een tweeling overlijdt er weer 1 kindje en mag ze haar dochter houden. Zes weken na de geboorte van haar dochter overlijd haar vader plotseling aan een hartstilstand, haar wereld staat op de kop. Als dit allemaal in haar rugzakje zit wil ze graag haar droom verwezenlijken en een eigen zaak beginnen.

Maar op dat moment zit ze volledig afgekeurd in de WAO omdat ze een ernstige vorm van scoliose heeft (een verkromming in de onderrug), reuma en artrose, dagelijks veel pijn maar ze weet er mee om te gaan. Als ze dan samen met het UWV een plan van aanpak maak en de goedkeuring heeft van het UWV gaat haar droom in vervulling, een hobbywinkel aan huis. Maar als dan het UWV komt met een herkeuring dan word ze na 8 jaar WAO volledig goedgekeurd. Ze werkt dan 120 uur per week om de winkel draaiende te houden, helaas heeft ze verkeerd personeel die haar de afgrond in helpen, veel cashgeld achterover drukken en haar winkel komt in de slop. Als dan de ABN bij haar op de stoep staat is het allemaal te laat. De bank eist de woning, en er komt een executie. Het huis getaxeerd op € 425.000,-- wordt per opbod verkocht voor € 200.000,--.

Haar moeder krijgt een nieuwe man en hertrouwt, helaas na 5 weken getrouwd te zijn krijgen ze te horen dat haar stiefvader longkanker heeft in de laatste fase en komt te overlijden. Wederom zoveel in haar rugzak, en op 38 jarige leeftijd gaat het finaal mis en krijgt ze een zware hersenbloeding, na 1 jaar revalideren ben is zij enigszins weer op de been. Ze blijft 120 uur in de week werken om de schuld in te lossen. Maar het is zwaar want haar ex-man wil nergens aan meewerken.

In 2013 krijgen ze te horen dat haar moeder kanker heeft en haar man zegt dat hij gaat scheiden en de kinderen mee gaat nemen. Als zze dan van haar werk terug komt, is het huis compleet leeg, ze krijgt een tafel mee en meer niet. Vol verdriet blijft ze achter met helemaal niets. Hij gaat tegenover haar wonen en zo houdt hij enigszins de touwtjes in handen en kan hij haar volledig manipuleren en in de gaten houden. Op een avond komt ze thuis en is haar auto verkocht, dit houdt in dat ze helemaal niets meer kan, het lopen en liggen gaat al zo moeizaam in verband met haar reuma en artrose.

Als 20 juli 2015 haar dochter wordt opgehaald door haar broertje omdat het zo slecht gaat met haar gaat ze naar haar ex-man om te vragen wat er is gebeurd. Maar helaas loopt dit heel slecht voor haar af, huiselijk geweld was normaal, maar nu belandt ze in het ziekenhuis met een gebroken rug, enkel, kaak enz enz,. En dan wordt het alleen maar slechter, de uitspraak die haar ex-man deed "ik ga er alles aan doen om jou bij de kinderen weg te halen", wordt werkelijkheid. Haar zoon belt op en zegt "jij bent mijn moeder niet meer", helaas heeft ze hem nu al 3 jaar niet meer gezien of gesproken. En dan volgt de ene aangifte na de andere aangifte bij de politie voor dingen die ze niet heeft gedaan. Puur om haar bij de kinderen weg te krijgen, dit wordt bevestigd door de politie.

Dit houdt in dat ze dus haar huur al 4 maanden niet heeft kunnen betalen en ook haar verdere vaste lasten niet. Ze krijg geen alimentatie en wordt door niemand geholpen. Als ze dan 25 september jongstleden ontslag krijgr is ze weer terug bij af. Ze slaapt al 3 jaar op de bank, heeft geen behang aan de muren, geen vloeren, geen wasmachine, geen droger, geen fiets of auto, geen internet en ga zo maar door. Haar ex-man een hoge functie binnen Nederland, maar zijn uitspraak "ik zet liever mijn gezin aan de kant dan dat ik mijn trots opzij zet", hij heeft haar met € 180.000,-- schuld achtergelaten en betaald nergens aan mee. Dit is de reden dat ik nu hulp ben gaan zoeken omdat ik haar zo graag schuldenvrij door het leven wil laten gaan, dit gaat niet zomaar, dat begrijp ik. Maar wij kunnen in ieder geval proberen dat ze een thuis krijgt met een bankstel en een fiets, behang aan de muren, een vloer en geen beton, een bed zodat ze eens goed kan slapen. Het is te triest voor woorden dat dit zomaar kan in Nederland, ze is zo’n warme jonge vrouw en ik wil proberen om weer een beetje zonneschijn in haar leven te creëren. En alles wat ze doe zet hij de kinderen tegen haar op dus dat werkt ook niet, want ze wil zo graag nog een keertje haar kinderen zien in haar leven.

Haar dochter (18) zit nu al 2 jaar in een gesloten inrichting, compleet de weg kwijt, snijdt zichzelf, heeft meer dan 200 hechtingen in haar armen, steekt zichzelf in brand, afgelopen juli en augustus in het ziekenhuis opgenomen met een overdosis. En er is nog iets zeer ernstigs met haar dochter gebeurd, haar vrouwelijkheid is op zeer brute wijze ontnomen. Mijn buurvrouw mag haar niet zien van haar ex-man of spreken omdat ze overal de schuld van krijgt....dit is het PAS syndroom, het éénouderverstoten.

Mijn buurvrouw heeft HBO wetteb en rechten gestudeerd en HBO internationaal Management, spreekt 5 talen maar ben financieel stuk en kan niets ondanks dat ze al 30 jaar heeft gewerkt. Ze wilt zo graag weer een leven opbouwen maar kan het niet alleen, schuldenvrij door het leven gaan, een thuis hebben waar ze enigszins haar verdriet een plek kan geven. Ik weet dat ik veel vraag maar ik zou haar juist zo graag een thuis geven waar ze weer gelukkig kan worden.

Dit is maar een klein stukje uit haar leven, een leven waar ze in terecht is gekomen door toedoen van anderen. Het doet pijn om haar iedere dag te zien vechten, heel veel pijn heeft met haar ziekte. En ik gun haar meer dan een warm thuis, zouden jullie mij willen helpen door iets te doneren, alle beetjes helpen. Ik moet er niet aan denken om dagelijks te moeten leven in deze situatie, het is werkelijk een hel.

De nood is hoog nu ik begrepen heb dat ze haar huis uit moet en op straat komt te staan. Dit is de reden dat ik deze croudfunding heb opgezet, ik kan mij niet voorstellen hoe het is om in haar schoenen te staan. Zij heeft al zoveel moeten doorstaan in haar leven en na alle gebeurtenissen blijkt er maar geen einde aan te komen. Nogmaals dank voor het lezen, en ik hoop niet dat ik hiermee iemand hebt geraakt, het is helaas voor haar de werkelijkheid. En ik denk altijd maar dat er mensen moeten zijn die in deze rijd nog wat over heeft voor zijn medemens en haar een warm hart toedragen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.


 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.