Gedupeerde toeslagen

Gedupeerde toeslagen | Geld inzamelen
 
 

Als eerst zal ik mij voorstellen, ik ben Roos 30 jaar. Ik ben jong moeder geworden van een dochter die is nu net 10 jaar en een kleine erbij van 6 maanden. 

6 jaar geleden was ik nog een jonge alleenstaande en schoolgaande moeder, die vrijwel niks te besteden had. Ik ben niet meer samen met de vader van mijn dochter en die tijd kon ik bij mijn ouders wonen. Zij gaven mij de gelegenheid mijn school af te maken. Ik heb ongeveer 3 tot 4 jaar het MBO gedaan. In die periode ging mijn dochter naar de opvang. Omdat ik alleenstaand was had ik recht op volledige kinderopvang toeslag. Omdat ik fulltime naar school ging was er vrijwel geen tijd om erbij te werken. Af en toe werkte ik in de horeca op de zaterdag om de kosten te dekken voor mijn dochter en haar spulletjes kon bekostigen. Of een dag ging het finaal mis, ik kreeg een brief van de belastingdienst waarin stond dat ik onterecht toeslag heb ontvangen over het hele jaar, ik moest het volledige bedrag gaan terugbetalen. Mijn wereld stortte in, hoe moet ik dit ooit gaan bekostigen met zo'n minimaal inkomen? Dit lukt gewoon weg niet, uiteindelijk hebben zij dit bedrag dwangmatig van mijn rekening af getrokken en van mijn lopende toeslagen gekort. Dit heeft er voor gezorgd dat ik mijn dochter niet meer naar de opvang kon brengen omdat ze mij onterecht hebben gekort in mijn toeslagen. Mijn vader is op leeftijd en mijn moeder was op dat moment ernstig ziek aan kanker. Vanaf dat moment ging het volledig mis. Ik kon niet meer dagelijks verschijnen op school want ik kon geen opvang verzorgen en ik kwam financieel volledig in de problemen, en kon andere vaste lasten niet meer betalen. Nu 6 jaar later ben ik nog bezig om de financiële schade te herstellen en kom er maar niet uit. 

Ik heb op eigen kracht afspraken kunnen maken met schuld eisers, maar nog kan ik niet elke maand alle afspraken nakomen. Ik leef momenteel een leven met ontzettend veel stress, met de gedachte hoe ga ik dit volgende maand allemaal weer doen?

Ik zou zo graag willen dat dit allemaal achter de rug is, zonder bang te hoeven zijn voor deurwaarders, schuld eisers of loonbeslag. Ik heb al mijn financiën bij elkaar gelegd en dit bedrag is wat er in totaal nog betaald moet worden. Ik hoop ontzettend dat er mensen zijn die me hierbij willen helpen, zodat ik eindelijk met een schone lei kan beginnen. Momenteel ben ik afgestudeerd en werk fulltime en doe me uiterste best aan mijn doelen te werken. Wat extra hulp zou zo ontzettend fijn zijn! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.