financieren opleiding contemporary circus

financieren opleiding contemporary circus | Geld inzamelen
 
 
Ik ben Maria en ik studeer aan de circusschool, dit kost heel wat. Wilt u mij steunen?

Hallo,

Ik ben Maria Baindurashvili ik ben nu 18 jaar oud, en studeer aan de circusschool in Turijn (Italie).

Ik zal een beetje meer over mezelf vertellen over wie ik ben, hoe ik ben begonnen met circus, en waarom ik wel wat financiele hulp kan gebruiken. 

Tot mijn zesde reisde en woonde ik in het circus, samen met mijn ouders. Het circus waar ik in ben opgegoeid was een traditioneel circus. Zo eentje die idereen wel kent ; met een tent, woonwagens, een clown, dieren, popcorn, suikerspinnen en zo'n directeur met een hoge hoed op.                                                               Als mijn ouders optraden zat ik aan de rand van de piste in mijn buggie verwonderd te kijken naar hoe zij zich hoog boven mijn hoofd sierlijk bewogen in de nok van de tent. Ik was mijn hart al verloren aan het circus voordat ik me dat kon realiseren. Ik weet mog heel goed dat de juf in de kleuterklas aan me vroeg wat ik later wilde worden, ik zei "circus artiest, net als mijn ouders" . En dat is nooit veranderd. Ik heb alle ruimte gehad om andere sporten te ontdekken, maar voor mij was allang duidelijk dat er maar een ding is waar mijn hart ligt.

Ik ben toen ik zesde was begonnen met trainen op het jeugdcircus Santelli in Groningen, vanaf mijn achtse deed ik voorstellingen. Toen ik vijftien was heb ik auditie gedaan bij Codarts circus arts voor de vooropleiding, daar ben ik toen aan genomen. Ik ben twee jaar lang elke zaterdag naar Rotterdam gereisd om daar te trainen. 

Al vroeg heb ik besloten dat ik iets anders wilde dan traditioneel circus. Ik weet niet precies wanneer het moment was dat ik me dat realiseerde, maar ik weet dat ik sinds ik niet meer in het circus woonde veel naar circus shows in theater ging. Daar fantaseerde ik altijd hoe het zou zijn om daar op het podium te staan. 

De kant die ik nu heb gekozen van circus is helaas nog niet bekend onder iedereen, ik vind dit heel lastig om onder woorden te brengen. Ik raad iedereen die niet weet wat contemporary circus is dan ook aan om een voorstelling te gaan kijken! Ik probeer het kort uit te leggen; het is veel meer dan je kunsten te vertonen in een mooi pakje, tuurlijk vertoon je knappe kunsten op het podium maar nu draaid muziek, theater, dans, emotie ook een grote rol! wat wil je het publiek vertellen? wat voor gevoel wil je ze mee geven? wil je ze op de weg naar huis aan het denken zetten?

Sinds vorig jaar studeer ik aan de circusschool: scuola di circo Flic in Turijn. Ik volg het twee jarige progamma. Hier trainen wij ongeveer veertig uur per week. Wij hebben veel verschillende lessen; zowel circustechnieken als dans, theater, acrobatiek en zelfs capoeira. Mijn specialisatie is dance trapese, dat is trapeze die aan 1 punt hangt en kan draaien.

Waarom doe ik nu crowdfunding?                                                                                                                         Circus is een over het algemeen niet zo geaccepteerd fenomeen, dat betekend dat ik financieel geen hulp kan krijgen vanuit de potjes en lenigen die er zijn voor opleidingen. Dan komt er nog eens bij dat ik niet in Nederland studeer, waardoor het nog moeilijker is om geld te krijgen/lenen. Nu kunt u wel bedenkendat als je veertig uur per week traint het vrij lastig is om daarnaast nog ergens te werken, bovendien is een baan vinden in Italie ook niet erg gemakkelijk. Daarom zou ik drie maanden in de zomer werken bij cirque moustache, maar helaas is dat allemaal in het water gevallen door covid-19. Zo'n circus opleiding kost niet niks, 3200 euro schoolgeld per jaar, plus nog vaste lasten en boodschappen die daar bij komen. Dit is mijn laatste schooljaar in Italie, ik ga komend schooljaar veel audities doen voor bachelor circus opleidingen. Deze audities kosten ook een beetje, maar wat het vooral duur maakt is dat ik overal naartoe moet reizen. Nu zijn de audities binnen Europa nog wel te overzien, maar ik wil graag auditie doen bij de circus school in Qubec (Canada). 

 

Ik wil u aller eerst heel erg bedanken voor het lezen van mijn verhaal. Alle kleine bedragen helpen me een stapje dichterbij te komen! Kunt u deze actie niet steunen, maar kent u misschien mensen die dat wel kunnen en willen? Deel dan graag een link van deze actie. Ik ben u heel dankbaar!

Als u meer van mij zien, volg me dan op instagram: @mariabaindurashvili Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 5.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.