Financieren Internaat | Geld inzamelen
 
 

Financieren Internaat

Beste iedereen, help mij alstjeblieft met het financieren van mijn internaatkosten.

Over mezelf

Mijn naam is Bjorn Linke en ik ben 19 jaar. ik woon in Roermond bij mijn oom. Ik studeer in Maaseik aan de Campus Harlindis en Relindis te Maaseik. Hier volg ik de studierichting Handel in het 5de jaar. Naar de toekomst toe ben ik van plan HBO te gaan studeren in marketing. Zelf heb ik vele interesses oa in de fotografie en muziek wereld. Ik ben dan ook zelf bezig met het maken van muziek en heb zelf een aantal jaren gedraaid als dj. Echter heb ik dit moeten stoppen omdat ik te weinig tijd overhield met mijn studies.

Ik was al zeer jong het huis uit. Op mijn 16de stond ik dan ook al grotendeels in voor mijn eigen verantwoordelijkheid. De reden hiervoor is dat ik nooit echt een goede band had met mijn stiefvader. We hadden over alles meningsverschillen wat vaak uit de hand liep. Voor mijn gevoel was hij veel te streng ten opzichte van zijn relatie tot ons. Mijn moeder stond er altijd tussen in en op den duur kreeg ik ook ruzies met haar omdat ze simpel weg niet wist wat ze zou moeten doen. Het ging zelfs zo ver dat ik in mijn gezicht een klap van hem heb moeten opvangen. Ik heb hier later ook aangifte voor gedaan. Uiteindelijk is dit compleet uit de hand gelopen en ben ik naar een leefgroep moeten gaan. Voor mijn gevoel was dat het moment dat mijn moeder meer voor haar vriend koos dan voor mij.

Ik heb in totaal 4 maanden in de leefgroep doorgebracht die 60 km van mijn school lag. Dit was een zware tijd waar ik het niet altijd makkelijk had ondanks de vele aardige ''opvoeders''. Na die periode ben ik dan begeleid zelfstandig wonen gaan doen. Een erg moeilijk opgave voor een jongen die net 17 was geworden. Ik had een studio in Maaseik niet ver van ijn school af. Op zo'n jonge leeftijd ben laat je je snel meeslepen door anderen die het alleen wonen zien als alleen maar vrijheid en plezier. at het ook is echter komt er meer bij kijken dan dat. Naast mijn school had ik ook de verantwoordelijkheid om zelf te koken, te wassen, te poetsen, etc. Helaas waren er in die tijd veel mensen die hier van misbruik probeerden te maken. Dit heb ik een jaar zo gedaan todat op 1 September 2015 mijn huurcontract verliep.

Ik moest toen opzoek gaan naar een nieuw alternatief. Ofwel een nieuwe huurwoning zoeken ofwel op het internaat gaan. Ik koos voor het tweede. Dat was mijn eerste jaar op heet internaat en het was spannend. Spannend omdat het iets compleet nieuw was voor mij. Internaat heeft bij veel mensen een negatieve connotatie. Ik heb geleerd dat dat helemaal niet het geval is. In tegendeel kan ik met veel trots zeggen dat het een van de beste keuzes uit mijn leven was. Ik heb ontzettend veel nieuwe vrienden gemaakt en had het uitermate naar mijn zin. Alles was dat jaar eigenijk op orde ik zat eindelijk weer lekker in m'n vel. Mijn moeder betaalde op dat moment gewoon de school en het internaat.

Helaas kwam er een einde aan dat ik op het einde van dat schooljaar te horen kreeg dat mijn punten niet voldoende waren om over naar 6 Handel te gaan. Dat deed natuurlijk pijn maar wat pas echt een mes in m'n hart was het moment dat mijn moeder zei dat ze weigerde nog langer het internaat voor me te betalen. Op dat moment wist ik dat ik een groot probleem had. Opnieuw voelde het voor mij alsof mijn moeder me in de steek liet...

 

Niet omdat het kan, maar omdat het moet

Op dit moment weet ik zelf dus niet goed hoe ik nu verder moet gaan. Mijn moeder weigerd nog langer in te staan voor het internaat en zonder internaat kan ik niet mijn diploma gaan behalen. Ik werk ook nog, maar dat is nooit genoeg om het internaat te betalen want dit is al 250 p/maand. op jaar basis zou dit neer komen op 2700 euro. Ik vraag iedereen die mij zou willen helpen om me op weg te helpen want alleen lukt dit me niet... dus bij deze alvasy bedankt voor diegene die mij een steuntje in de rug willen geven.

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.200,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.