Filia | Geld inzamelen
 
 

Filia

Jong oud Goud

Filia is een startend project die senioren en studenten samen brengt met als doel een vriendschapsband te creëren tussen hen. Door de senior en de student goed te screenen op hun interesses, doelstellingen, het type activiteiten dat ze wensen uit te voeren, prijs/uur aan de student, locatie,… kan een optimale match ontstaan tussen de student en de senior.

Filia tracht zo zorgvuldig mogelijk alle soorten wensen van de senior en student te vervullen. Eenmaal gematched, zullen student en senior gedurende de gewenste periode afspreken en samen elkaar leren kennen , een echte WIN-WIN situatie voor beiden! De ontmoetingen kunnen gaan van samen gezellig praten of wandelen tot huishoudelijke hulp bv samen tuinieren. Het is de bedoeling de senior een centrale rol te laten spelen en senioren hierbij te helpen of gelukkige momenten te laten meemaken. Filia staat open voor alle senioren gaande van actieve, tot niet actieve en niet mobiele senioren.

Naast de matching zorgt Filia voor zijn leden ook voor groepsactiviteiten. Deze zullen altijd draaien rond de samenwerking tussen jong en oud. Zo zullen er bv computerbijlessen georganiseerd worden door studenten of zullen er kaarttoernooien plaatsvinden waarbij beide groepen kunnen deelnemen of concerten gegeven door studenten aan de senioren.

Filia zou nu graag van start willen gaan met het hele project, maar het heeft hiervoor een start kapitaal nodig. Dit is nodig voor de uitbreiding van de website, de kosten voor de verzekering en administratie van de studenten die werken als studentenjob te verzekeren. Daarnaast moeten er ook zalen gehuurd worden voor de groepsactiviteiten en is het belangrijk om de senioren te kunnen ondersteunen bij eventuele uitstappen met vervoer.

U begrijpt het, wij hebben u nodig om dit prachtige project tot een goed einde te brengen. Daarnaast bent u ook altijd vrij om zelf deel te nemen aan Filia!

Filia heeft een website waarbij nog meer informatie staat over het project nl. www.filia.be. Of bij mogelijke vragen kan ook gemailed worden naar: [email protected]Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.