Figaro Era | Geld inzamelen
 
 

Figaro Era

Figaro Era 2017

Wij zijn Figaro Era. Figaro Era betekent letterlijk in het Nederlands het Figaro tijdperk. Figaro heeft vele betekenissen voor ons, maar het voornamelijkste doel is: verbondenheid creëren. De oorsprong van de naam dateert uit de 18e eeuw en komt uit de opera buffa ‘Il barbiere di Siviglia’. Figaro is in het operastuk de barbier uit Sevilla die het grote conflict oplost en bekend staat als iemand met vele amoureuze intriges.

Wie zijn wij eigenlijk? Het groepje achter ‘Figaro Era’ bestaat uit drie jongens met drie verschillende nationaliteiten; Armeens (22), Afghaans (22) en Moluks/Nederlands (23). De groep is bij elkaar gekomen met één doel: verbondenheid creëren door gebruik te maken van onze creativiteit. Wij hebben een beginnend platform opgezet met de nadruk op een kledinglijn. We zijn al aardig ver met onze ideeën en onze grootse plannen. De eerste collectie is al ontwikkelt, maar nog niet officieel op de markt.

We zijn samen opgegroeid en hebben jarenlang met elkaar gevoetbald. Tot twee jaar geleden hebben we het vaak over het platform gehad, maar we zijn er destijds nooit serieus voor gaan zitten. Twee jaar verder en we hebben al een paar dromen kunnen waarmaken en hebben we al netwerken weten op te bouwen in binnen- en buitenland.

We willen een nieuw platform creeëren in Nederland (Apeldoorn), iets wat er nog niet is. Het betreft vele creatieve aspecten, zoals: muzikale evenementen, graffiti optredens, religieuze boodschappen door het oog van jongeren en de nadruk op een kledinglijn. Onze doelgroep zijn jongeren van 15 tot en met 30 jaar die geïnteresseerd zijn in de urban- en hip-hop cultuur. De kledinglijn betreft ontwerpen met onze eigen interesses, maar achter elk design zit een boodschap. Er zijn 10 hoofdonderwerpen die meegomen worden in de designs: voetbal, voorpagina nieuws, animatie, wereldleiders, film, muziek, wereldsteden, religie, kunsstuk en een bedreigd diersoort. Dit zijn 10 onderwerpen waar wij ons op zullen focussen.

De purpose van Figaro is om zoveel mogelijk jongeren uit verschillende culturen bij elkaar te brengen door middel van onze boodschap en een bepaalde verbondenheid te creeëren, iets wat in de maatschappij anno 2018 begint weg te vagen. We zullen ontvangen en teruggeven. Het is een droom om uiteindelijk voetbalevenementen in derde wereldlanden te organiseren, of om muzikale cursussen te geven aan jongeren in zulke landen die nog nooit in aanraking zijn geweest met dat soort positiviteit.

Wij zijn hier op deze crowdfunding site te vinden om u te vragen voor een kleine donatie. Alle beetjes zullen ons helpen om onze dromen te verwezelijken en de dromen van honderden andere jongeren binnen onze doelgroep. Het geld zal geïnvesteerd worden in de kleding en de collecties, met als doel om naar het buitenland te gaan en daar netwerken op te bouwen. Wij werken nu met een klein budget en hopen snel uit te kunnen breiden naar grotere fabrieken in het buitenland, om de kwaliteit en kwantiteit te kunnen vergroten. Het uiteindelijke doel is om met de winst jongeren die het niet zo breed hebben te kunnen helpen en te stimuleren om ook hun dromen na te jagen, en dat daar altijd mogelijkheden voor zijn, als je maar hard werkt en je creativiteit zo breed mogelijk inzet. We zullen altijd groot blijven dromen, u kunt ons daarbij helpen. We ontvangen en zullen teruggeven, ook aan u.

 

Alvast bedankt,

 

Figaro Era

 

Instagram: figaro.era

 

p.s. de eerste collectie zal eind juni online staan en beschikbaar zijn.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

13 donaties
€ 230,00
Doel: € 10.000,00
2%