Fête de la Musique | Geld inzamelen
 
 

Fête de la Musique

Muziek is een universele taal die iedereen verstaat. Maak het mee mogelijk!


Het Fête de la musique is een van oorsprong Frans jaarlijks terugkerend muziekfestival op 21 juni, dat vooral amateurmuzikanten de kans geeft op te treden in een straatfeestachtige sfeer. De toegankelijkheid en de vrijwillige inzet van de muzikanten zijn de pijlers van het idee. Het wordt sinds 1982 in alle gemeentes van Frankrijk gevierd, en later ook buiten het land, in onder meer België en Duitsland. Op kleine schaal wordt het tegenwoordig ook in Nederland gevierd.

Frankrijk Wereld Muziek Dag. Een muziekfeest dat in heel Frankrijk ieder jaar wordt gevierd op de langste dag van het jaar (21 juni), soms enkele dagen eerder of later. Wordt in heel Frankrijk gevierd op pleinen en straten, maar ook in openbare gebouwen als postkantoren, mairies en in hotels, scholen, universiteiten, ziekenhuizen en zelfs in gevangenissen.

In veel gemeenten in Frankrijk wordt een speciale muziekpresentatie gegeven. Vooral in de grote steden, waar op meerdere plaatsen muziek wordt gemaakt, kan dat nog wel eens tot spektakels leiden.

Niet alleen in Frankrijk, maar over de hele wereld is deze traditie op de kaart gezet. We willen dit muziekevenement ook in Nederland levensvatbaar maken en houden. Dat kan niet zonder wat steun van u. Doneer SVP en wees welkom als het zover mag komen.

We zijn al blij met € 10,-!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 3.200,00
0% / 155 dagen te gaan

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.