Ezels Bonaire

Ezels Bonaire | Geld inzamelen
 
 
Help de ezels op Bonaire! De ezels sterven van hongersnood, aanrijdingen en mishandelingen

Na mijn bezoek bij Donkey Sanctuary heb ik besloten om te helpen. Ze doen namelijk geweldig werk.

Hier in het 'kort' waar ik geld voor wil inzamelen..


Donkey Sanctuary Bonaire zet zich in om alle ezels van Bonaire een beschermd leven te bieden. Tevens wordt voorlichting gegeven over de leefwereld van ezels aan de eilandbewoners, op scholen en aan toeristen. In Donkey Sanctuary Bonaire wonen op dit moment meer dan 600 ezels. Zij worden er voorzien van voedsel, drinkwater en medische verzorging en hebben er veel ruimte en vrijheid.

Er wonen al honderden jaren ezels op Bonaire. De dieren werden in de 17e eeuw door de Spanjaarden meegebracht om als werkdier te worden gebruikt. Toen moderne voertuigen de ezels overbodig maakten, werden zij aan hun lot overgelaten. Helaas vergaat het de ezels niet goed in vrijheid.

Doordat Bonaire een droog en dor eiland is, sterven veel ezels van de honger of door uitdroging. Een nog groter gevaar is het verkeer.

Ezels worden doodgereden, mishandeld, veulentjes die hun moeders verliezen in het verkeer zijn dan zelf ook ten dode opgeschreven.

Er is geen financiële injectie vanuit de overheid! Donkey Sanctuary mag van de overheid alleen de mannetjes castreren (op eigen kosten) die gewond zijn. De gezonde dieren kunnen zich dus gewoon voortplanten en dus is het moeilijk om het probleem op te lossen.

Iedere maand kost het duizenden euro's om de ezels te voeden. Hooi komt per schip vanuit Europa en kost alleen al aan transport $4100,- per maand. 

Hierbij dan ook mijn oproep om te helpen 💪🏻💪🏻💪🏻Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.