Even vergeten dat je ziek bent

Even vergeten dat je ziek bent | Geld inzamelen
 
 

Smokey is een miniatuurpaardje welke zelf is gered als veulen van 6 maanden uit een brandende stal, hij heeft moeten vechten om te overleven en is nu gezond en 8 jaar oud. 

 

Nu gaat Smokey samen met zijn vriendje Dalton langs ziekenhuizen om zieke kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Ook zijn ze te vinden in verzorgingshuizen bij oudere (eenzame) mensen, revalidatiecentra en andere instellingen met bijvoorbeeld mensen met een beperking. Voornamelijk doen ze deze bezoeken in Limburg en Zeeland, maar regelmatig gaan ze voor deze bezoeken het hele land door.

 

Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen vraag ik om uw donatie, de brandstofkosten naar de ziekenhuizen en een paardentrailer welke ik heb moeten aanschaffen om hier te kunnen komen brengen kosten met zich mee, welke ik niet alleen kan blijven betalen.

 

Hoe is het idee voor SmokeyHelpt ontstaan?

Smokey is als veulen van 6 maanden oud gered uit een brandende stal. Hierbij is hij zijn moeder verloren. Als gevolg van deze brand is Smokey zodanig ziek geworden dat hij heeft moeten vechten om in leven te blijven. Door alle liefde en verzorging welke hij van mij heeft gekregen is hij inmiddels gezond. Hier heeft best veel tijd en geduld ingezeten, maar ik heb er een super lief en mooi miniatuurpaardje voor terug gekregen, waar ik een speciale band mee heb opgebouwd. Smokey was nog net geen 2 jaar oud toen ik hem mee nam naar een carnavalsoptocht waar alleen kinderen in mee liepen. De kinderen waren zo enthousiast en Smokey reageerde eigenlijk heel erg goed op alle drukte en aandacht. Dit bracht mij op het idee om met hem naar zieke kinderen te gaan. Hopelijk "vergeten" de kinderen dan even dat ze ziek zijn en kunnen ze hier kracht uit halen.

 

Wie zitten er achter SmokeyHelpt?

SmokeyHelpt is ontstaan in Januari 2018 op initiatief van mijzelf, Dennis Versteeg (eigenaar van Smokey en Dalton). Ik ben 31 jaar oud en werk als buschauffeur bij Arriva in het Limburgse Heuvelland. De miniatuurpaardjes staan in Schimmert (gemeente Beekdaelen). Samen met mijn vriendin Priscilla (32), afgestudeerd in de pedagogiek en werkzaam op een kinderopvang, gaan we naast ons werk in onze vrije tijd met de miniatuurpaardjes Smokey en Dalton op bezoek bij zieke kinderen en ouderen.

 

Hoe zijn de ervaringen van de bezoeken van SmokeyHelpt?

De reacties die we krijgen op onze bezoeken met Smokey en Dalton zijn mooi, ook door familie van de bezochte kinderen en ouderen krijgen we de mooiste verhalen te horen hoe ze het bezoek ervaren hebben. We krijgen ook heel vaak de vraag van de kinderen en ouderen of we snel weer met de miniatuurpaardjes op bezoek komen omdat ze er zo van genoten hebben. Bij de kinderen zie je echt dat ze even vergeten dat ze ziek zijn, en het is prachtig om te zien hoe ze met Smokey en Dalton knuffelen en sommige zelfs een stukje willen lopen. Bij de ouderen is het prachtig om te horen welke herinneringen het bij ze naar boven haalt, dit vertellen ze ook altijd vol trots, en het stukjes wortel voeren aan Smokey en Dalton is altijd een groot feest. Elk bezoek is anders, en soms heel confronterend, maar een ding is zeker, dit is waar we het voor doen!

 

Kijk voor meer informatie en foto’s & video's op www.smokeyhelpt.nl .Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 25,00