Even geen PTSS

Even geen PTSS | Geld inzamelen
 
 

Wij vergeten in Nederland vaak onze helden die klaar staan om ons land veilig te dienen. Het gaat om onze militairen, artsen, verpleegkundigen, politie agenten, brandweerlieden en bewakers. 

Wij kunnen alleen uit ervaring spreken hoe de begeleiding en behandeling voor PTSS is verlopen na een complexe PTSS ervaring. 

Mijn man (inmiddels ex militair) is in 1993-1994 uitgezonden geweest naar Bosnië. Hierbij heeft hij meerdere ernstige traumatische ervaringen opgedaan waardoor hij PTSS heeft opgelopen. Bij hem was het zo, zolang hij maar aan het werk bleef kon hij de knop omzetten (klikken) en doorgaan. Totdat hij 2x gescheiden was in 2009 trouwde met mij (3de huwelijk)en in 2010 door lichamelijke klachten thuis kwam te zitten. Het klikken ging niet meer, de nachtmerries werden heftiger en de buitenwereld werd niet meer opgezocht. Zijn lontje werd letterlijk heel kort en ik verloor langzaam aan mijn man. Letterlijk zei hij wel eens: ik weet dat ik van je moet houden maar ik voel het niet meer. Dat doet pijn. Maar je wil voor je huwelijk vechten. 

Dus we gingen een traject in met psychologen en psychiaters via Defensie. Fout! Alleen medicatie werd voorgeschreven en mijn man verloor letterlijk zichzelf. Een bijna gelukte zelfmoordpoging tot gevolg. Totdat we bij de RVA-Groep kwamen, we samen op gesprekken mochten komen en mijn man 2 weken intern een intensief programma kon volgen. 40% van zijn PTSS klachten zijn daarmee verholpen. De helft van zijn medicatie verminderd en langzaamaan is er een beetje meer man van mij terug gekomen. We zijn er nog lang niet. 

Nu heb ik aan den lijven moeten ondervinden dat ik uitjes vaak alleen moest doen. Mijn man sloot zich letterlijk op in huis. Ging nergens meer mee naar toe. Niemand die ons daarbij kon helpen. 

Ik wil geld inzamelen om mensen met PTSS gerelateerde klachten, uit welke hoek ook een onbezorgde dag te kunnen laten beleven. Met de juiste begeleiding. Hiervoor is kennis, inzicht en ervaring voor nodig en dat kost geld. 

Laat PTSS niet meer je leven overnemen en doneer. 

https://www.hersenstichting.nl/hersenaandoeningen/ptss/

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 10.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.