Even echt bijkomen na zoveel ellende | Geld inzamelen
 
 

Even echt bijkomen na zoveel ellende

Vakantie voor Nikki

Lieve lezer,

Onze dochter Nikki en onze zoon Dimitri hebben helaas al heel wat moeten doorstaan in hun jonge leventjes.

Wij hopen dat mensen die dit lezen en een klein bedragje kunnen missen, onze kinderen kunnen helpen aan een paar dagen onbekommerd bijkomen en opladen.

Alle kleine beetjes bij elkaar kunnen ons daarbij op weg helpen.

Dimitri lag twee keer ernstig ziek in het ziekenhuis. Verder moesten we regelmatig met spoed naar de EHBO met benauwdheid waar hij dan na flink wat vernevelingen weer naar huis mocht. Hij speelde thuis dat hij doodging om te verwerken wat hem allemaal overkomen was. Ik kreeg er echt de koude rillingen van, maar liet hem omdat het zo duidelijk was dat hij dit nodig had. Uiteindelijk lag ik op een avond even naast hem in zijn bedje. Bijna in slaap draaide hij zich ineens naar mij toe, kijkt mij indringend aan en zei: "voor jou blijf ik hier op aarde, mama". Sindsdien speelt hij zijn doodgaan-spel niet meer. Nu zijn we zijn astma-exacerbaties voor, door zodra hij benauwd is, op advies van de arts, meteen 8 puffen Ventolin te geven en te starten met een kuur corticosteroïden.

Nikki treft op de een of andere manier veel ellende op school. Van gepest en vaak geslagen worden tot een juf die ze niet meer op een rijtje heeft en totaal doordraaide en dit jaar als klap op de vuurpijl: een doodsbedreiging van een klasgenote. Nikki durfde niet meer naar school omdat het meisje gezegd had een pistool te pakken uit huis en haar dood te zullen schieten op een plekje op het schoolplein waar ze uit het zicht van de juffen en meesters zijn.

Daarnaast hebben ze meegemaakt dat ik een paar keer in het ziekenhuis opgenomen ben geweest. Een keer begon onze vakantie zelfs met het weggevoerd worden per ambulance. Verdenking op een beroerte. Ik ben helaas heel veel ziek (geweest) en het begon erop te lijken dat het ziekenhuis mijn tweede thuis was. Autoimmuunziekte aan mijn schildklier, maagklepje die niet goed functioneert, spoedoperatie blindedarm ontsteking met een medische fout als extraatje. Daarna wilden de dokters zich niet branden aan een medische misser en moest ik zes keer de EHBO verlaten omdat ik volgens hen niet ziek was. Tot mijn huisarts in moest grijpen. Ik bleek al een beginnende buikvliesontsteking te hebben en op het randje gebalanceerd te hebben van een bloedvergiftiging. Beide met risico op de dood als gevolg. En toen moest ik weer geopereerd worden, weer het ziekenhuis in. En Ronald maar alles thuis alleen zien te redden...als freelancer....

Nu zou Nikki zo graag een keer naar Spanje op vakantie willen. Dimitri maakt het nog niet zoveel uit waar we wel of niet naartoe gaan. Als we maar kunnen zwemmen, spelen en plezier hebben.

Ik zou het haar zo gunnen. Maar we kunnen het ons niet veroorloven. We zoeken overal naar oplossingen en mogelijkheden. We hebben zelfs al iemand gevonden die haar vakantiehuisje aan ons wil verhuren voor een heel schappelijk prijsje. Daar zijn we enorm dankbaar voor! Een klein nadeel is dat het huisje niet op auto-afstand ligt. Dus tips voor een redelijk betaalbaar huisje in Spanje dichterbij Nederland zijn ook welkom, of andere ideeën, altijd welkom.

Als wij iets terug kunnen doen met onze diensten als psycholoog, laat het ons weten.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

5 donaties
€ 130,00
Doel: € 2.000,00
6%