Etty goes Cycling to Ugunda 2021

Etty goes Cycling to Ugunda 2021 | Geld inzamelen
 
 

In 2019 is voor de eerste keer een editie van Etty goes Cycling georganiseerd. Leerlingen van alle locaties van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer fietsen samen met docenten, ouders en andere betrokkenen dit jaar ruim 300 kilometer, verspreid over 3 dagen. De tweede editie vindt plaats (o.v.b.) op 3, 4 en 5 juni 2021.


Ik probeer sponsoren te vinden voor deze fietstocht, en alle opbrengsten gaan naar de stichting Etty goes Uganda. Het spaardoel van dit jaar is het boekenfonds voor de Kasozi basisschool. 
Op deze school hadden de leerlingen tot twee jaar geleden geen schoolboeken, maar dankzij Etty goes Cycling hebben de leerlingen per tweetal een schoolboek.

 

Corona

I.v.m. corona bestaat de kans dat de tocht niet doorgaat. Dit is afhankelijk van de versoepelingen van de Overheid. Dit wordt vermeld bij Updates. Je kan er dan voor kiezen dat het sponsorgeld toch naar het goede doel gaat of dat je het teruggestort wilt hebben. Stuur mij dan een mail (Kayley_Goes_Cycling@akcm.nl) met je naam en rekeningnummer. Ook voor vragen of als je de flyer wilt ontvangen.

 

Missie en visie Etty goes Uganda  
Het project Etty goes Uganda dient een onderwijskundig  doel, een verbindend doel (community  building) en  het  project wil een bijdrage leveren aan onderwijs en welzijn in Oeganda. 
  
1 Betekenisvol onderwijs
In het project Etty goes Uganda staan groepsprocessen, ondernemerschap en autonomie centraal.  Leerlingen verwerven kennis en vaardigheden door zelf bedachte opdrachten, workshops en activiteiten gezamenlijk te ontwikkelen en uit te voeren. 
 
2 Community building
Etty goes Uganda ziet het als doel de onderlinge saamhorigheid en sociale cohesie te versterken. De acties die gehouden worden hebben een meerzijdig doel: zij zorgen voor het vergroten van kennis en vaardigheden van onze leerlingen, dragen bij aan de versterking van de sociale cohesie en leveren een materiële bijdrage voor het onderwijs in Oeganda. 


3 Een bijdrage leveren aan onderwijs en welzijn in Oeganda

Etty goes Uganda heeft  twee partnerscholen;  de lagere Kasozi school in Jinja en de middelbare Kijjabwemischool in Masaka.  Etty goes Uganda werkt samen met de Deventer NGO Kinderen van Uganda. Deze NGO werkt al meer dan 20 jaar samen met Oegandese scholen en ondersteunt locale initiatieven.

Kayley Bollen
17-05-2021

De trainingen zijn in volle gang. 😀

Ook de voorbereidingen met groepen indelen & spullen verzamelen komt langzaam in zicht, want door de versoepelingen lijkt het steeds meer er op, dat het doorgaat !!! En daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.9 donaties
€ 145,00
Doel: € 50,00
290%

Deze actie is gesloten.