Ethiopië X perience

Ethiopië X perience | Geld inzamelen
 
 
Een 2 weekse reis naar Ethiopië om te gaan sporten met kinderen die een beperking hebben.

Ethiopië X-perience
Ethiopië X-perience is een schoolproject. Met dit schoolproject reizen we met een groep af naar de hoofdstad van Ethiopië, Addis Abeba.
Wij gaan daar sporten met kinderen die een beperking hebben. Kinderen met een beperking worden daar in de maatschappij al snel buitengesloten, wij willen de kinderen er weer bij betrekken en laten zien dat zij het net zo goed kunnen! Iedereen heeft recht op een mooie toekomst, zij dus ook.

Wie ben ik?
Mijn naam is Jojanneke Ruiterman en ik ben 21 jaar. Ik doe de opleiding sport en bewegen en zit in het 2de leerjaar. We zijn natuurlijk veel bezig met organiseren bewegingsactiviteiten en krijgen ook te maken met mensen die niet zo goed mee kunnen komen op een bepaald niveau door een beperking, ook voor hun zou er een bewegingsactiviteit moeten zijn en hier zijn we dan ook voor bezig.

Vorig jaar heb ik een dag meegelopen bij een evenement op het Roessingh. Er waren zoveel bewegingsactiviteiten bedacht waardoor iedereen mee kon komen op zijn eigen niveau. Het was bijzonder en zo mooi om te zien. Je zag de kinderen echt genieten en je wordt zo erg bedankt om de kleinste dingen die je doet.

Die gilmlach die ik toen heb gezien, wil ik ook graag zien in Ethiopië. De acceptatie en de kennis, om een bewegingsactiviteit zo danig aan te passen dat het haalbaar is voor iedereen om mee te doen, willen we meenemen naar Addis Abeba.

Reis en activiteit

In oktober gaan we met een projectgroep 2 weken naar Ethiopië. Waar wij dus gaan sporten met kinderen die een beperking hebben. Wij willen in de weken dat wij daar zijn maatschappelijke aandacht vragen voor de kinderen en gaan daar laten zien dat die kinderen net zoveel recht hebben op een toekomst en net zoveel kunnen, als de rest. Dat een maatschappelijke scheiding overbodig is.Ook zullen publieke sport evenementen plaats vinden.

Natuurlijk zijn 2 weken in Ethiopië vrij kort, wij gaan daarom ook investeren in de SPAT-trainers ( Sport ActivityTrainer ). SPAT-trainers zijn rolmoddellen in Ethiopië; dat houdt in dat die trainers sportlessen geven, maar zelf ook een beperking hebben. Wij zijn daarom ook in samenwerking met DIRES house of sport.

Wij nemen niet alleen onze kennis mee, maar ook zullen wij materialen meenemen. Ik zal niet alleen mijn kennis overbrengen naar de SPAT-trainers, maar ik zal van deze reis heel erg veel kennis mee terugnemen.

Uw hulp
Om alles waar te maken heb ik uw hulp nodig! 
Door uw financiële steun, kunnen er meer SPAT-trainers opgeleid worden en die kunnen dan uiteindelijk weer aan het werk.
Door deze toevoeging zullen de kinderen niet alleen maar toeschouwer zijn, maar ook een belangrijke man in het spel!

Een kleine donatie helpt ons al enorm op weg!

Activiteiten
Ook zullen wij met onze groep in actie komen in Nederland, om zo geld op te halen.
Houd social-media in de gaten en wilt u het zoveel mogelijk delen? dat helpt ons net zo erg als een kleine donatie!

1 juni is de groep al in actie! Wij zullen dan deelnemen aan de kennispark run.
Misschien tot dan en alvast bedankt voor uw hulp!

Voor een kleine impressie kunt u het filmpje van vorig jaar even bekijken!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

2 donaties
€ 40,00
Doel: € 1.500,00
2%

Deze actie is gesloten.