Eten en educatie voor Zuid Afrikaanse kinderen

Eten en educatie voor Zuid Afrikaanse kinderen | Geld inzamelen
 
 
De kinderopvang in Zuid Afrika bied veilig onderdak, eten en educatie voor 100 kinderen

Wij zijn drie studenten van de TU Delft die een half jaar lang een project leiden samen met het Belhar Early Childhood Development Centre (BECDC). De kinderopvang wordt gerunt door vrijwilligers en ouders van de kinderen. Ze zijn bezig met een aquaponics systeem waarmee ze groentes kunnen verbouwen om te eten en te verkopen. Dit is de enige inkomstenbron van het kindercentrum omdat de kinderen hier kosteloos elke dag kunnen zijn als de ouders aan het werk zijn.

Het aquaponics systeem werkt met vissen. Het water waar de vissen in leven wordt naar de gewassen gepompt waar de voedingsstoffen van de uitwerpselen van de vissen worden gebruikt door de planten om te groeien. Op deze manier is het systeem volledig zelfvoorzienend. Deze vorm van verbouwen wordt gebruikt omdat er in Zuid Afrika al een aantal jaar een droogte is en hiermee wordt hetzelfde water steeds herbruikt in plaats van dat het in de grond verdwijnt. De kinderopvang heeft dus weinig water tot hun beschikking daarom is dit essentieel om eten te voorzien voor de kinderen. Ook hebben ze geen elektriciteit dus willen we graag zonnepanelen aanschaffen.

Naast dat de verbouwde groenten zorgen voor eten en geld als ze het doorverkopen heeft het ook op educatief vlak veel invloed op de kinderen. Ze leren over het planten van zaadjes en voeren van de vissen. Dit is belangrijk omdat ze zo leren gezond te eten.

Waar gaat het geld heen?

De donaties die we krijgen nemen we mee naar Zuid Afrika deze winter. We zullen daar het systeem gaan bouwen en daarvoor moeten we een paar zonnepanelen en verwarming voor in de vissen tank. 

Hiervoor hebben we wat hulp nodig omdat dit erg duur is. Bedankt voor het lezen van ons bericht!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 2.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.