Elif 11 jaar chronische blaasontsteking | Geld inzamelen
 
 

Elif 11 jaar chronische blaasontsteking

We hebben deze doneeractie opgezet omdat de artsen onze dochter niet meer kunnen helpen..

Het verhaal van onze dochter Elif

Elif is onze oudste dochter, nu 11 jaar. Vanaf haar derde levensjaar heeft ze problemen met haar blaas. In het begin leek het steeds een ‘onschuldige’ blaasontsteking, maar helaas ging het nooit echt over. Inmiddels heeft ze al acht jaar chronische blaasontsteking, heeft ze pijn en slikt ze met grote regelmaat antibiotica. Zodra een antibioticakuur is afgelopen, heeft ze een week nergens last van, maar helaas begint het verhaal dan weer opnieuw...    Dit alles belemmert en beïnvloedt haar leven enorm.

Toen Elif 6 jaar was, kwamen we terecht in het ziekenhuis en volgden in de jaren die volgden vele onderzoeken, echo’s, scans, plastrainingen, bekkenfysio, etc.  Helaas allemaal zonder resultaat. Ook de artsen staan voor een raadsel. Toen Elif 8 jaar was, kreeg ze een nierbekkenontsteking waar ze vreselijk ziek van werd en lag ze enige tijd in het ziekenhuis. Na deze opname heeft ze een jaar lang preventief antibiotica gekregen. Geen pretje; het was elke dag een ‘gevecht’ voor Elif om de antibiotica in te nemen. Inmiddels blijkt Elif voor veel antibiotica resistent, heeft ze concentratieproblemen op school, is ze moe, futloos, en vertoont ze ander gedrag. Elif is altijd het lieve zorgzame meisje, maar dat verandert zodra er weer een blaasontsteking op komt zetten.

Bacteriofagen behandeling

Als ouders zitten we met ons handen in het haar en weten we niet meer wat we moeten en kunnen doen. We willen niets liever dan dat Elif weer een vrolijk en gezond meisje is. Op televisie (Dokters van Morgen) zagen we in oktober vorig jaar een verhaal over bacteriofagen Klik hier.  Dit zijn virussen die infecties kunnen bestrijden, ze kunnen geen resistentie ontwikkelen en tasten de darmflora niet aan. Fagen komen meer en meer in de belangstelling als serieus alternatief voor antibiotica. Waar men al heel ver is met behandelingen met Fagen, is in de voormalige Sovjet republiek Georgië. Wij herkenden ons gelijk in het verhaal op televisie en zijn ons in deze behandelmethode gaan verdiepen.

Behandeling in Georgië

We hebben inmiddels nauw contact met het behandelcentrum Eliavia Instituut in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. We hebben een urinemonster opgestuurd en daaruit is gebleken dat Elif geschikt is bevonden voor een behandeling. Deze behandeling wordt in Nederland helaas niet vergoed door de zorgverzekering. Het hele traject kost ongeveer € 8.500,-. We hebben wat eigen geld, maar willen met een actie proberen de rest bijeen te brengen. We willen er alles aan doen om Elif de behandeling te laten ondergaan zodat ze na 8 jaar verlost is van de blaasontstekingen en weer het 11-jarige meisje kan zijn wat ze wil zijn.

 

Wilt u Elif en ons helpen? Alvast hartelijk dank voor uw donatie.

 

Hartelijke groeten,

 

Orhan en Tamara

Elif, Sjirin en Ammar

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

314 donaties
€ 8.500,00
Doel: € 8.500,00
100%