Eid 2018 | Geld inzamelen
 
 

Eid 2018

Doneer nu en maak Eid een gezegend feest voor iedereen!

Het is weer bijna Eid el Fitr In sha allah. Eid is een zegen, een geschenk, een speciale gunst. Het is een goddelijk geschenk dat de Profeet (vzmh) ons heeft gebracht.

id al-Fitr is een van de tekenen van de Islam. Tot op de dag van vandaag delen jong en oud, of ze nu wel of niet vasten, of ze nu wel of niet hun gebeden verrichten, in deze vreugde. Zelfs degenen die niet geloven, delen in de feestvreugde van Eid. Het feest brengt geluk, rust en verlichting. Gelovigen zijn vrolijk en levendig; overal zie je lachende monden en van vreugde stralende ogen.

Degenen die deze zegen erkennen, genieten van het genoegen dat in de wetenschap besloten ligt, dat zij in deze wereldse test, als dienaar van Allah (God), hun best hebben gedaan. Ze voelen de opwinding van de belofte van goddelijke vergeving en hebben de rust om aanbidding een deel van hun leven te maken. Hoewel vasten verplicht is voor alle dagen van Ramadan, is het op de dagen van Eid verboden om te vasten. Tijdens Eid genieten de gelovigen van de middelen die de Grote Voorziener ons geschonken heeft. Ook geven zij aalmoezen, doen ze aan liefdadigheid, zijn ze gastvrij voor gasten en geven en ontvangen ze geschenken. Ze geven aan kinderen, familieleden, de armen en behoeftigen … Zoals God’s Boodschapper zei: “Dit zijn dagen van eten en drinken.”

Helaas heeft niet iedereen het even breed en zijn sommigen zelfs niet in staat om in mooie kleding te lopen op deze mooie feestdag. Niet in staat om een heerlijk buffet te delen met de familie. En niet in staat om geschenken te geven aan de mensen die ze liefhebben.

Wij zijn van plan om op deze gezegende dag een enorm buffet te zetten in Den Haag(locatie is op dit moment nog niet bekend) voor mensen die het financieel niet breed hebben. Natuurlijk is iedereen van harte welkom. Ook zullen er leuke activiteiten zijn voor kinderen.

Eid is voor iedereen en daarom vragen wij u om hulp. Doneer in vorm van geld, vrijwilligerswerk(we zijn op zoek naar mensen die koekjes, hapjes etc zouden kunnen maken) of producten om ook deze mensen een feestdag te geven. 

Voor vragen kunt u gerust [email protected] mailen. 

Deel dit met vrienden, familie en kennis!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 12.500,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.