Ehlers Danlos research | Geld inzamelen
 
 

Ehlers Danlos research

Door middel van een donatie maakt u meer onderzoek naar Ehlers Danlos mogelijk.

EDS is een zeldzame chronische aandoening met als belangrijkste kenmerk een erfelijke stoornis in de aanleg van het bindweefsel.

Bindweefsel zit overal in ons lichaam waar steun gegeven moet worden. Dit betekent dat, het een belangrijk bestanddeel is van bijvoorbeeld botten en van de banden die gewrichten op hun plaats houden. Maar het zorgt er ook voor dat de huid vast zit aan de onderliggende laag en dat de tanden in hun kassen blijven zitten.
Vanwege een defect in dit bindweefsel ontstaan er onder andere frequente (sub)luxaties die voor veel pijn kunnen zorgen. Een ander kenmerk van mensen met EDS (ehlers-danlos syndroom) is chronische pijn en vermoeidheid.

Er is nog steeds weinig bekend over EDS en voor het hypermobile type is er nog geen oorzaak gevonden. Er is dus nog veel onderzoek nodig, maar hier is geld voor nodig. Ook zijn de hulpmiddelen die worden aangeboden prijzig en worden de therapieën en ortheses vaak niet volledig verzekerd.

Door uw donatie is het mogelijk om meer onderzoek naar en hulp voor Ehlers Danlos te verrichten. Dit helpt patiënten nu & in de toekomst.

Because of donating it is possible to do more research & help more people affected by Ehlers Danlos. It will help patients all around the world now & in the future.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.