Een zeeheldenbeeld voor de zeeheldenbuurt op Urk! | Geld inzamelen
 
 

Een zeeheldenbeeld voor de zeeheldenbuurt op Urk!

Een tegenreactie op de moderne beeldenstorm!

Discussie over het standbeeld van Michiel de Ruyter, een rel rond een beeld in het Mauritshuis, de Amsterdamse J.P. Coenschool die van zijn naam af wil: het debat over het Nederlandse verleden laaide de afgelopen tijd op. Uit Urk komt echter een tegengeluid; de gemeente Urk gaat straten in een nieuwbouwwijk vernoemen naar onze zeehelden.

De straten in de nieuw te bouwen wijk Schokkerhoek op Urk worden vernoemd naar onze ‘helden van weleer’ zoals Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen. De gemeenteraad van Urk steunt unaniem een motie om Nederlanders die een belangrijke rol in het koloniale verleden hebben gespeeld in de straatnamen te eren.

De gemeente Urk, en daarmee de Urkers, hekelt de maatschappelijke discussie over het slavernijverleden van Nederland en die discussie over de rol die personen zoals Michiel de Ruyter en Jan Pieterszoon Coen daarin hebben gespeeld.

Wat ons betreft is het besluit van de Gemeente Urk een prachtig tegengeluid wat zeker bijval moet krijgen; daarom hebben wij een inzamelingsactie gestart om een standbeeld van één van onze zeehelden te kunnen laten maken om in de zeeheldenbuurt te kunnen plaatsen.

Daar waar de standbeelden van onze zeehelden in de rest van Nederland worden weg gehaald, zullen ze op Urk, in de zeeheldenbuurt, weer verschijnen!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

10 donaties
€ 110,00