Een tovertafel voor het leven | Geld inzamelen
 
 

Een tovertafel voor het leven

Een tovertafel voor het leven

Goededag allemaal!

Mijn naam is Wendy, en sinds februari ben ik werkzaam als leerling begeleider specifieke doelgroepen bij Dagelijks Leven, locatie Prins Claus Huis te Nijverdal. Het huis is pas sinds December 2016 geopend en het budget is minimaal (helaas zoals veel voorkomt in zorghuizen). Op het moment wordt er veel geinvesteerd in goed personeel en de accuratie van de zorg, waardoor er weinig 'overblijft'. 

Voor een proeve opdracht voor mijn opleiding moet ik een opdracht bedenken wat ik onder het kopje 'Budgetbeheer' kan plaatsen.

Ik ben zelf heel enthousiast over een tovertafel en ik zou zo graag onze bewoners zo'n mooi en fantastisch apparaat in de Activiteitenruimte gunnen! Maar ... een hele grote maar, 6.699,00 euro kost een tovertafel. Vandaar mijn idee om via een crowdfunding, acties op basischolen, het inzamelen van lege flessen, de verkoop van tweedehands speelgoed, ranja verkoop op de kleedjesmarkt maakt allemaal niks uit wat ... en iedere cent is belangrijk, een actie te starten om de bewoners een tovertafel te kunnen kopen.

Even een korte uitleg wat Dagelijks Leven zo onderscheidt van 'gewone verpleeghuizen' ; Bewoners van Dagelijks Leven wonen niet in een verpleeghuis. Ze wonen letterlijk 'gewoon zoals thuis'. We stimuleren de bewoners zo veel mogelijk nog voor hun zelf te zorgen, (denk dan aan wassen, aankleden, zelf brood smeren en snijden enzo enzo). Onze intentie is niet te veel over te nemen van de mensen. Zo lang mogelijk zelf de regie laten behouden. Dat geeft de bewoners een mens volwaardig gevoel. Waarom is iemand met Alzheimer iemand die je niet meer serieus kan of mag nemen? We helpen de mensen daar waar de mensen het wensen en willen en niets meer en niets minder. Ze denken bij Dagelijks Leven in mogelijkheden en kijken voornamelijk naar wat de bewoners zeker weten zelf nog WEL kunnen.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 6.699,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.