Een rectus diastase | Geld inzamelen
 
 

Een rectus diastase

Buikspieren herstellen, kan niet meer werken en mijn zorgverzekeraarweigert vergoeding.

Goedendag Dames en heren,

 

Een forse rectus diastase is mijn diagnose, vanwege mijn 3e zwangerschap, waarbij ik als laatste , September 2016, een tweeling heb gekregen zijn mijn buikspieren niet terug gegaan in hun originele staat. (Zie een van de afbeeldingen)

in het filmpje wat je kan bekijken zie je een ernstigere variant, mijn rectus diastase is gelukkig nog niet zonerv maar komt aardig in de buurt.

sommige mensen zullen denken waar maak jij je druk om er zijn meer mensen met een dikkere buik.

maar dat stoort mij ook niet, ik kan erdoor namelijk niet werken, niet sporten en geen leuke dingen met mijn 2 -andere kinderen doen, zoals lekker een dagje weg zonder de volgende dag niet meer op te kunnen staan zonder pijn.

mijn buik in normale positie ziet eruit alsof ik een paar maanden zwanger ben omdat mijn darmen en maag meer ruimte hebben doordat er geen tegendruk word geboden door de buikspieren, De opening loopt van onder mijn middenrif tot iets onder mijn navel verticaal, en is 3-4 cm breed, horizontaal ter hoogte van mijn navel.

ook heb ik heel hierdoor last van mijn rug en bekken door instabiliteit die ik mis doordat mijn buikspieren dus gewoon slappe elastieken zijn op het moment. Deze functioneren niet meer, zoals bij ieder ander mens.

ik heb al maanden lange behandelingen en oefeningen gedaan van de gespecialiseerde fysiotherapeut en cure taping gedaan, wat wellicht in sommige gevallen wel helpt, maar bij mij helaas zonder resultaat. Die kosten heb ik allemaal zelf volledig betaald en is behoorlijk opgelopen, omdat ik hoop had dat t zou helpen. Helaas niet het geval.

De enige manier om dit op te lossen is om geopereers te worden middels een rectus diastase operatie gecombineerd met een buikwand correctie.

aangezien ook mijn navel verplaatst moet worden om bij de buikspieren te kunnen komen en deze aan elkaar te hechten, kan alleen een plastisch chirurg dit doen.

echter geeft mijn verzekeraar VGZ aan dat ik niet aan de voorwaarden voldoe, want ik heb geen overhangend vel en geen smetplekken.

En dat terwijl het medisch is en ze dan vaak wel tot vergoeding overgaan.

ik ben bij twee plastisch chirurgen geweest, om voor de vergoeding in aanmerking te komen en mijn verzekeraar heeft het nu al twee keer afgewezen. Ik heb nu wel een oproep aangevraagd om langs te gaan bij mijn verzekeraar, maar dit zal vast niks opleveren aangezien ze zo standvastig zijn.

ik hoop dat jullie mij willen helpen om een deel van het bedrag bij elkaar te kriigen, aangezien de operatie €5200 kost. Zodat ik, voor mij het belangrijkste, weer aan het werk kan, sporten en leuke dingen kan ondernemen met mijn gezin!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

 

Laat een reactie achter

11 donaties
€ 260,00
Doel: € 4.400,00
5%

Deze actie is gesloten.