Een hart voor dieren

Een hart voor dieren | Geld inzamelen
 
 
Liefde voor mijn dieren.

Mijn hele leven droomde ik al van een eigen paard te hebben, welk klein meisje die gek is op paarden heeft dat nu niet? 

Als puber mocht ik mee met een oude man helpen met zijn paarden als groom, op koetstochten. 

Ik verzorgde zijn paarden alsof het mijn eigen paarden waren. 

Tot op een zeker moment was 1 van zijn merries drachtig, en ja hoor kleine Joepi was geboren! 

3 jaar na zijn geboorte werd hij doorgegeven aan mij, wat een vreugde! Mijn eigen paard! 

Jaren in en uit was ik bezig met kennis op doen en leren over hoe je eigenlijk een paard het beste kunt onderhouden, houden, bereiden, verzorgen, behandelen...

We hebben samen al veel doorgemaakt. Maar telkens ik weer tegen een probleem aanstootte of het toch net wat anders wou, moest ik met noderzon vertrekken. 

De meeste houden paarden in kleine stalletjes, mesten amper of niet genoeg uit, en als je wel zoiets vind leg je al gauw heel wat geld neer. 

Mijn paard moest buiten in de wei staan kost wat kost. Zijn natuurlijke habitat. 

Hier en daar kon het wel, maar s'winters waren er altijd problemen, mag niet op de wei want het gras gaat kapot, staat op de wei maar staat in de modder. Deze modder en de vieze stallen hebben geleid tot een ernstig probleem. Rotstraal! Een bacterie dat het levende stukje van de hoef verteerd zeg maar. Met alle nadelige gevolgen van dien. 

Ik ben mij meer en meer gaan verdiepen, meer willen leren ook over hoe je een paard moet trainen, nieuwe begrippen leren kennen, horsefulness, horsemanship, naturel... enzovoorts. Op een zeker moment ben ik Osteopathie en massage gaan volgen! Met al deze nieuwe informatie heb ik mijn ogen wagenwijd geopend. Jeetje! 

De dierenarts is geweest om al het rotte "vel/vlees" weg te snijden, met een lange revalidatie als gevolg. Jammer had de dierenarts het niet eerder door dat het ging om hoefkanker! Net nog een stapje erger dan rotstraal! 

Mijn paard was in vreselijke pijn.. ik moest iets doen. Ik stuurde hem naar een revalidatie in nederland waar ik vervolgens nog meer van leerde en mijn paard eindelijk zijn balans kon vinden, tanden, hoeven, voedingw training, behandelingen. Alles werd onder de loop genomen en behandeld, 2 maanden later kreeg ik een nieuw paard terug thuis. Wat een pracht dier heb ik toch! 

 

De tijd vertreek en alles ging goed met hem. We verhuisden weer omdat de eigenaar van de manege besloot zijn land te verkopen.. weer pech. 

Na goed zoeken had ik iets fijns gevonden maar ook dat bleek weer niet samen te gaan met wat ik precies zocht.

Moeilijk Moeilijk Moeilijk!

Ik  besloot dat het genoeg was. Mijn paard moest kost wat kost bij mij aan huis staan. Zo gezegd, zo gedaan, enkele maanden later had ik mijn eerste huurwoning en mijn paard letterlijk in de grote tuin/weide. 

Mijn paard miste zijn kudde! Daar had ik aan gedacht! Ik zocht mensen om hun paard bij ons te plaatsen. Helaas geen resultaat. Geen rijpiste, geen stal. Geen optie om de wei te verhuren.. dan doen we maar eens gek, we zoeken een forever maatje voor mijn lieveling ! En ja hoor!! Ik heb niet 1 maar 2! Forever maatjes gevonden! De verkoop van River kwam samen met zijn vriendinnetje Lieve. Dus ik had ineens 3 paarden!  Grote pony, een middelmatige pony en een mini pony! 

Er is zelfs nog 1 onderweg voor April 2021! Ons Lieve verwacht haar eerste veulentje! 

 

Door dat ik gekozen heb om een huurwoning te gaan huren voor mijn lieve Joepi heb ik mijn studies stopgezet. 

De kostprijs voor het nieuwe jaar was evenveel als de waarborg.

Heel wat maanden later komen de huurbazen er achter dat er te veel dieren staan ! Terwijl ze wisten dat er 3 waren, het is nu 8 maanden geleden sinds dat ze dit weten. Nu moet ik 1 of 2 paarden weg doen, of mijn paarden ergens anders stallen of mijn paarden opsluitrn in een stalletje dat zelfs te klein is voor mijn grootste. Er is een nieuwe stal in aanbouw maar dit staat stil door het natte weer. Omdat de stal op een helling komt te staan en we willen voorkomen dat de stal zou wegzakken hebben we een betonnen muurtje voorzien, alsook van de stal waren ze volledig akkoord. 

Dus na 8 maanden alles rozen geur en maneschijn bij mijn thuis heb ik alweer tegenslag weer iets dat niet bij mijn manier van denken past. 

 

Ik heb in oktober mijn voet voor de 7ste keer op 10 jaar tijd omgeslagen met drastische gevolgen. Gescheurde ligamenten plus een fractuur. 

Ik heb de hele maand de weide opengelaten naar de grote wei omdat ik deze zelf niet kon dicht doen en omdat mijn man niet zo fanatiek is om hooi te gaan geven, heb ik weer... 

De omheining die de wei bezit is schapendraad. Niet compatible voor paarden uiteraard, met ijzere palen alsook, ik had zelf electriciteits draden moeten voorzien, maar zo een investering op ijzere palen kost ook heel wat geld. Puntje bij paaltje, de draden zijn kapot omdat de grootste over de draden hangt voor het gras aan de overkant.. dat moet ik helaas herstellen. 

1 maand in de gips heeft alles in het honderd laten lopen. Niet alleen bij de paarden, maar ook op het werk. Ik wacht nog op 2/3 van mijn loon die op zich laat wachten bij de uitbetalings centrums... 

Het liefst van al. Zou ik mijn paarden aan huis houden, bij mijn thuis, mijn gekocht huis in de toekomst. 

Als mijn droom in vervulling mag gaan zou ik liefst een boerderij/ manege open houden. Die ik zal personalizeren dat de paarden altijd de keuze hebben binnen of toch liever buiten wat rond huppelen. Voor ieder wat wils, een echt voorbeeld willen zijn hoe het kan, hoe het zou moeten. Paard vriendelijk, dier vriendelijk. 

Dat is mijn liefde voor mijn dieren.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 200.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.