een belangrijke studie | Geld inzamelen
 
 

een belangrijke studie

Ik wil graag een allround kindertherapeut worden voor hoog begaafde kinderen..

Aanraken brengt je van het denken naar je gevoel. Bewust voelen maakt dat je weer rustig kan denken. 

Bij mij heeft het werken met het lichaam een wereld geopend. Een hoofd kan eromheen praten en net doen alsof het vrolijk is en het kan heel goed verhalen verzinnen en daar ook in gaan geloven. Een lichaam niet. Een lichaam onthoudt alles en kan niet liegen of zich eruit praten. Het kan wel je hoofd ontwarren; de dissociatie laten verdwijnen. Heerlijk: rust en balans, 'alsof' lichaam en hoofd bij elkaar horen.

Leren is spelen en nieuwsgierig is iedereen, met name of alleen vanuit ontspanning. En in die ontspanning en de daarbij horende veiligheid hoort elk kind te leren. En dat is lang niet altijd zo. Dat vind ik erg! Dit zie en merk ik ook bij de kinderen in mijn klas, als ik ze bijvoorbeeld kietel, op de grond leg, ze op schoot neem of als ze over me heen hangen en ik hen opeens voel ontspannen. Toetsen worden er beter door gemaakt! Echt! Nu werk ik voornamelijk op mijn intuitie en ervaring. Observeren heb ik, denk ik, in de wieg geleerd. Nu wil ik dit alles op een bewust bekwame manier leren inzetten. Hiervoor moet ik even uit het schoolsysteem stappen.

Nu is er een opleiding. Deze opleiding heet 'Rebalancing: school voor lichaamswerk en bewustzijn.' (https://rebalancing.nl). Het lijkt vaag, maar het omgekeerde is het geval. Je leert het eerst aan jezelf om het vervolgens aan anderen te leren. In mijn geval aan mezelf en vervolgens aan kinderen die in de war raken van hun snelle hoofd en hun langzamere lichaam én van de vele mensen die dat niet begrijpen. 

Ik zou alles wat ik tot nu toe heb gedaan en heb gestudeerd: muziekwetenschappen en pedagogiek, mijn leservaring als montessorijuf, mijn studie aan de ECHA (specialist in hoogbegaafdheid), mijn specialisatie in motorische ontwikkeling van het kind, theorieën als mindset, verrijkingslessen aan hoogbegaafden, de gesprekken met de kinderen......... willen completeren met een opleiding tot Rebalancer: lichaamstherapeut zonder oordeel en zonder intentie de ander te veranderen, met alleen de intentie tot bewustwording van je lichaam, opgeslagen spanningen en emoties en deze te vertalen naar je hoofd.

Dat zou toch een geweldige combinatie zijn! Alsof alle puzzelstukjes opeens in elkaar passen!! Zo voelt het ook en daarom dit verhaal. Ik wil zooooooo graag deze opleiding doen en kinderen begeleiden op een manier die bij mij past, dat ik mijn baan heb opgezegd. 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 6.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.