Een beetje hulp in moeilijke tijden | Geld inzamelen
 
 

Een beetje hulp in moeilijke tijden

Paniek

Op 6 maart is mijn man toch wel plotseling overleden. Hij was ziek maar het ging zo goed. Op 26 februari kwam het vreselijke onverwachte nieuws dat hij uitbehandeld was. Er was opeens een explosie van uitzaaiingen. 3 weken daarvoor zag het er allemaal nog zo goed uit. Hij is maar 9 dagen thuis geweest waar wij hem liefdevol verzorgen konden. 6 maart overleden, 13 maart crematie en 14 maart zouden we een jaar getrouwd zijn. Ook moesten we het samen opeens over toch wel moeilijke dingen hebben. Ik wist dat hij nog een schuld had uitstaan die eigenlijk al opgelost hadden moeten zijn, maar door laksheid en fouten van een tussenpersoon is er niet uitgekeerd . Mijn man was gedeeltelijk afgekeurd en had een verzekering maar door het kwijtraken  (hoe dan) van zijn dossier en het foutief invullen van zijn gegevens door deze tussenpersoon werd er niet overgegaan tot uitkeren. 

Omdat wij wel samen verder wilden en we beiden een inkomen hadden waren we niet bang voor de verplichtingen. Dat konden we samen heel goed dragen. Niet wetende wat er boven ons hoofd hing.

Op zijn ziekbed heeft hij nog gezegd laten we maar gaan scheiden schat dan heb jij die financiële problemen straks niet, geen haar op mijn hoofd die dat wilde en ik zei hem dat hij dat los moest laten en moest genieten van de tijd die we nog samen hadden. Geld is dan niet belangrijk toch? Maar zo was mijn lief altijd aan andere denken en willen zorgen voor anderen. 

Maar nu na 7 weken komt alles op mijn bordje en ik weet het even niet meer. Ik heb een baan en kan goed in mijn onderhoud voorzien maar de schuld van bijna 20 duizend euro is wel een een zware last die nu dus boven mijn hoofd hangt.

Alles aan rekeningen, crematie etc. Is netjes betaald. Maar er is wel een inkomen weggevallen en nu alles uitgerekend te hebben raak ik wel in paniek. Ik ben mijn grote liefde kwijt en ben bang dat ik nu in financiële problemen kom door deze schuld. Opeens kan je situatie die er altijd financieel goed uit heeft gezien 180 graden omdraaien. Als het moet kan ik heel zuinig leven maar het moet wel leefbaar zijn Ik ben mijn lief kwijt, moet ik dan straks ook misschien uit mijn huis omdat ik de huur niet meer kan betalen? Moet ik de schuldsanering in? Altijd hard gewerkt en altijd de rekeningen kunnen betalen, Ook mijn lief altijd hard gewerkt en samen hadden we alles wel kunnen oplossen en betalen...maar nu dan...Zo zit de wet in elkaar ook al ben je nog geen jaar getrouwd en heb je maar 3 hele mooie jaren samen gehad, De schuld die al ruim voordat wij elkaar kenden was gestart en voor een groot deel alleen door mijn man is afgelost (door keihard te werken na het overlijden van zijn vrouw) ben ik nu dus verantwoordelijk voor iets wat mijn lief natuurlijk niet wilde maar ja je zal maar ziek worden. 

Een heel verhaal dus...ik weet zeker dat mijn lief nog geen rust heeft nu want ik weet dat hij hier heel erg mee zat. Hij was altijd bezig met zorgen voor een ander ook tijdens zijn ziekbed. Geen moment geklaagd over de pijn die hij heeft gehad, zijn gezin nog niet wilde loslaten hoe oneerlijk is het leven soms. 

Vandaar deze poging van mijn kant.....ik doe het niet graag en zou het liefst mijn eigen boontjes doppen. Maar hoe dan nu verder met het verdriet wat je al hebt.

Ik heb lieve kinderen en een lieve bonus dochter en die weten hier niet van want ik wil die kids daar niet mee belasten voor hun is het ook een hele verdrietige tijd.

Durf te vragen.... zie ik vaak voorbij komen op verschillende media sites.....ik schaam me....maar probeer het ook.

Het is niet zo dat ik mijn steentje niet wil bijdragen aan het probleem want daar ga ik ook alles aan doen. Maar doordat die lening toendertijd bij de DSB is afgesloten staat er ook een hoge rente op waardoor je bijna niets aflost en alleen rente betaald. En met mijn inkomen kan ik deze lening niet overzetten naar een lagere rente. Ik ben 57 dus de banken staan echt niet te springen om mij te helpen.

Dit is maar een heel klein deel van mijn verhaal, het hoog nodige, maar het geluk heeft alleen de laatste drie jaar maar op mijn pad gelegen door mijn lief. Nu is hij er niet meer....en ik weet het niet meer.....

Een wanhopige weduwe 😢Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 20.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.