Ecotoerisme en Natuurherstel in Gambia | Geld inzamelen
 
 

Ecotoerisme en Natuurherstel in Gambia

Ecotoerisme, natuurontwikkeling en herintroductie van wildlife in Gambia

Drie belangrijke projecten in Gambia die in elkaar grijpen.

Drie projecten van ongekende schaal in West Afrika.

Wij zoeken fondsen om auto's en jeeps te kunnen kopen voor een samengaan van het volgende:

- het grootste natuurpark van Gambia, het Kiang West National Park, wordt volledig omheind en we gaan samen met een rijke Gambiaan bezig met herintroductie van verdwenen inheemse diersoorten. Denk aan antilopen, west afrikaanse buffels, giraffen, zwarte neushoorns en zelfs een kleine kudde olifanten. Er wordt ook een safari lodge gebouwd.

- in en om het River Gambia National Park is een ander project bezig met exact hetzelfde. Het project gaat samenwerken met het project in Kiang West. Ook dit gebied wordt volledig omheind.

- Een toeristengids in Gambia, die pedagogie heeft gestudeerd, heeft een traject opgestart om jongeren op te leiden tot gids. Het project werpt al haar vruchten af, maar een gids is ook een auto of safari-jeep nodig om te kunnen opereren.

Het herstel van de natuurgebieden, en de herintroductie van wildlife, is van een ongekende schaal in Gambia. Het draagt bij aan behoud van sterk bedreigde West Afrikaanse diersoorten. Het is belangrijk dat het een economische fundering krijgt door middel van safari toerisme.

Daarnaast is het belangrijk dat de natuurgebieden ook iets terug geven aan Gambia. Door gidsen goed op te leiden, wordt er werk geschapen voor meerdere families. Bovendien brengen ze toeristen naar de nieuwe safari lodges in de parken.

Help ons dit belangrijke werk te ondersteunen. Voor een 1500 euro kunnen we al een geschikte auto of jeep kopen en naar Gambia sturen.

Help ons om van Gambia een wildlife haven te maken, voor de natuur en voor de mensen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.