Ecologische renovatie voor alleenstaande mama | Geld inzamelen
 
 

Ecologische renovatie voor alleenstaande mama

Kinderen zoeken hulp voor alleenstaande mama te helpen een gewoon leven te leiden.

Inleiding :

Ik zal beginnen bij het begin,
25 jaar geleden kocht mijn mama een huis in het prachtige Brasschaat, dat huis kon ze kopen omdat ze altijd enorm hard heeft gewerkt, gespaard en prioriteiten heeft gesteld. Ze verbouwde het en begon een bedrijf in hetzelfde pand. Op dat moment heeft ze 3 kleine kinderen, geen partner en een bloeiende zaak.

Enkelen jaren later kwam ik ter wereld en mijn ouders gingen een jaar later, na veel proberen, uit elkaar. Op dat moment bleef mama dus achter met 4 kinderen en een bedrijf dat ze moest runnen. Dat is 15 jaar relatief goed gegaan tot in 2008 de economische crisis Belgie bereikte.

Al snel voelde ons kleine bedrijf de impact van de crisis. We hebben dan ook een keuze moeten maken, failliet gaan of de zaak vroegtijdig sluiten. We besloten om de zaak te sluiten.

Vanaf dat jaar is alles heel erg snel gegaan.. Omdat mama altijd zoveel werkte en de kinderen nog kinderen waren werden er sommige gebreken niet opgemerkt. Het dak is daar een van. Ook de elecktriciteit was op sommige plaatsen kapot, dat heeft zich nu verspreid op twee ruimtes. En nog een hele resem andere gebeurtenissen die maken dat we in deze situatie zitten.

In de tijd van het bedrijf maakte mama kunstwerken. Van gerecycleerde kunst tot beelden en werken van 2 meter hoog. Ze is dan ook afgestudeerd aan de academie. Na het verlies van ons bedrijf richtte we ons op haar kunstwerken. Na jaren proberen te verkopen is ze daar ook noodgedwongen mee moeten stoppen omdat het materiaal op raakte en dit ook heel prijzig is.

De kinderen worden groot en verhuizen dat maakt dat er een groot deel van de woonst leeg staat, wat enorm zonde is.

 

Het huis :

Het huis is intussen 25 jaar in ons bezit en aan dringende renovatie toe. Dit is het enige wat we nog hebben dat nog niet verloren is. In het huis is enorm veel plaats omdat we een groot gezin waren.
Het idee is dan ook om het huis op te delen in appartementen en deze te verhuren en de kleinste zelf te bewonen.
Omdat we niet de financiee hebben willen we het proberen via deze weg. Maar ook door op een andere manier naar een verbouwing/renovatie te kijken. Zo willen wij veel materialen herbruiken om toch ook de afvalhoop veel minder groot te maken.

Ik zelf ben 21 jaar oud en heb op 18 jarige leeftijd een auto accident gehad als inzittende. Sindsdien ben ik fysiek niet meer in staat om de job te doen die ik altijd deed (Kok). Het is een groot misverstand dat mensen in mijn situatie financieel geen zorgen hebben. Na 3 jaar heb ik nog altijd geen hulp van de verzekering of andere instanties. 

Maar de tijd dringt al enkele jaren om iets te doen aan de staat van het huis. 

We hebben nu enkele maanden geen verwarming of warm water meer. Ook zou het dak dringend gerepareerd moeten worden en nog vele andere zaken.

Ondanks mijn jonge leeftijd en mijn fysieke beperking heb ik veel interesse in het renoveren en bouwen van huizen. Ook mijn broer en mijn zussen denken er zo over. Maar belangerijker dan dat is dat we vooral onze mama wil verder helpen zodat ze terug kan beginnen leven en genieten van haar gezin.

 

Het gezin, de kinderen :

Nu begrijp ik wel dat u zich afvraagt hoe het komt dat een vrouw met 4 volwassen kinderen in zo'n situatie zit. De schijn word opgewekt dat de kinderen andere prioriteiten hebben. Dit is zeker niet het geval maar het feit is wel dat we elks onze eigen problemen hebben, de een groter dan de andere..
Een alleenstaande vrouw met 4 volwassen kinderen zou toch meer ondersteuning moeten krijgen. Ook van haar kinderen, maar die hebben elks weer hun eigen verhaal:

Mijn jongste zus studeert en ze probeert haar daar echt op te focussen na het verlies van haar beste vriend die slachtoffer werd van een dronke chauffeur.

Mijn oudste broer is enorm slechthorend, als sinds zijn 7 jaar. Hij heeft dan ook al vele operatie's ondergaan om zijn gehoor te verbeteren. Dat ging meestal enkele tijd goed maar dan kwam de slechthorendheid al snel terug. Enkele jaren geleden is ontdekt dat hij een bepaalde bacterie in zijn oren heeft die zijn gehoor beschadigd. Het grootste gevaar is wanneer deze bacterie zijn hersenen bereikt, niemand weet wat er dan kan gebeuren. Het valt dan ook niet meer te behandelen. Daardoor is hij ook depressief, desondanks alles probeert hij wel zoveel mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

Mijn oudste zus heeft net een 8-jarige relatie achter de rug. In die relatie is enorm veel gebeurd. Om een heel lang verhaal kort te maken: haar ex-partner is opgenomen geweest in een psychriatische instelling wegens enorme jaloezie. Dat vertaalde zich in honderd verschillende manieren. Op een gegeven moment besloot hij zelf om in therapie te gaan. Enkele jaren later zijn ze toch uit elkaar gegaan omdat het gewoon niet meer werkte. Hij werd enorm agressief en beschuldigde mijn zus van de meest absurde zaken. Hij stalkt mijn zus nog steeds. Hij heeft al enkele keren bij haar thuis gestaan, hij stond plots naast haar auto toen ze voor de lichten stond in een grens gemeente en dit meerdere keren. Zo heeft hij ook valse klachten neergelegd bij de politie. Hij probeert op elk mogelijke manier mijn zus haar leven toch te manipuleren. Zo is zij al tich keren moeten verhuizen, van onderduik adressen tot bij vrienden thuis, letterlijk in haar auto omdat ze zo bang was. Het idee dat ze elk moment kon wegrijden gaf haar een beetje rust. Ondertussen woont ze al enkele maanden op dezelfde plaats toch gaat ze nog veel bij kenissen slapen omdat bij haar huidige woonst haar ex-partner ook al gestaan heeft.

Door al dat verhuizen en vooral vluchten ontwikkelde ze een andere manier van leven. Ze zach de schoonheid in gebruikte materialen en ontdekte een heel andere wereld.

 

Een nieuwe wereld, een andere manier van renoveren :

Zo is ze op een dag bij mensen gestopt die aan het verbouwen waren, op de oprit stond een groote container. Een container gevuld met prachtige tegels, hout, leuningen, kozijnen, meubels, ... Ze legde aan die mensen haar situatie uit en vroeg of ze eens een kijkje mocht nemen in de container. Uiteindelijk heeft ze daar veel dingen kunnen verzamelen voor haar vlucht adres toen toch aangenamer te maken.

Sinds die dag houd ze elke verbouwing in het oog, ze contacteerd bedrijven, plaatst advertentie's en ze probeert zoveel mogelijk te verzamelen voor elk project waar ze op die moment mee bezig is.

Omdat ze de laatste periode zoveel verhuist is, is ze ook veel mensen tegen gekomen in een soortgelijke situatie zoals ons gezin. Ze heeft al vele van die mensen kunnen helpen door simpel spullen te verzamelen en te hergebruiken.

Dit is zeker ook een vorm van ecologisch renoveren. Iets wat ik en vele andere heel belangrijk vinden. Het enige nadeel is dat ecologisch bouwen normaal gezien best duur is, los van alle installatie's zoals zonnenpanelen of een zonneboiler. 

Als we op deze manier een groot deel van de verbouwing zouden kunnen doen is iedereen er beter uit. Wij herbruiken 'oude' materialen die mensen anders zouden weggooien, ze betalen dan geld voor iets weg te doen wat wij kunnen herbruiken, de afvalhoop word alleen maar groter en vooral het milieu krijgt meer om te verwerken, er is meer uitstoot ect...

Dus bij deze als u niet kan of wil doneren maar misschien wel mensen kent die aan het verbouwen zijn of bedrijven die graag wat minder zouden weggooien dan horen we het graag.

 

Uitleg foto's :

Op de bijgevoegde foto's kan u de verschillende etage's zien. U kan ook zien hoe het er nu uitziet en hoe de indeling zou moeten worden in de toekomst. 

Ik ben zelf enorm handig met computers zo ben ik al enkele tijd bezig met het maken van een 3D-tour. Omdat het een redelijk zwaar programma is waar ik mee werk laat mijn computer mij jammer genoeg in de steek.

Op de foto's ziet u dat de woonst bestaat uit 3 verdiepingen, de voor en na tekeningen zijn dan ook per verdieping opgesteld. 

Op de na foto's ziet u dat elk appartement zijn eigen kleur heeft: App.1 = blauw, App.2 = bruin , App.3 = roze. De foto's dienen gelezen te worden van boven naar beneden.

Foto 1 = onderste verdiep,

Foto 2 en 3 =2de verdiep,

Foto 4 en 5 = bovenste verdiep.

Voor gedetailleerde foto's kan u mij altijd contacteren via het onderstaand mail-adres.

- Gelijksvloers : De voorste ruimtes vallen niet onder de renovatie. 

Wat er dient te gebeuren :

- een scheidingsmuur zodat app. 3 een aparte ruimte wordt,
- één trap verwijderen en 2 trappen plaatsen,
- de ruimte voor nutsvoorzieningen doortrekken en een opening maken in
  de garage,

 

- 1ste verdieping : 

  - scheidingsmuur plaatsen x2,

  - trappen plaatsen app.1,

  - keuken plaatsen en afwerken app.1 en app.2,

  - badkamer renoveren en toiletruimte plaatsen,

 

- 2de/bovenste verdieping :

  - slaapkamers app.1 opbouwen,

  - slaapkamers app.2 afwerken,

  - badkamer app.2 renoveren,

  - slaapkamer app.3 opbouwen,

  - daken app.1 en app.3 dichten.

 

DE VERBOUWING KOSTENPLAATJE:

We zouden heel veel van de renovatie zelf doen maar bepaalde zaken zoals elecktriciteit, sanitair en het plaatsen van nodige nutsvoorzieningen worden uit besteed aan vakmannen.

Ook is er al een bedrijf dat werkt met grote oppervlaktes hout die interesse hebben om bepaalde materialen te doneren.

Hier onder ziet u de globale kostenberekening, voor de gedetailleerde berekening kan u mij altijd mailen via het mail-adres dat u helemaal onderaan vindt.

- App.1 : 33.900eu
- App.2 : 17.600eu
- App.3 : 22.750eu 

Ook zijn er kosten berekend voor de algemene zaken zoals het vernieuwen van de elecktriciteit : 12.500eu.,

maar ook voor de algemene afwerking (plaatsen van telefoons, voordeur,...) : 5000eu.

Totaal: 91.750eu

 

TOT SLOT, wat krijgt u ervoor in de plaats:

Alle doneerders zullen dan ook bij afloop van de renovatie uitgenodigd worden voor een 'bedankt' drink. Zo hebt u ook iets tastbaar in handen en iets voor naar uit te kijken.

Aangezien we nog enkele prachtige kunstwerken hebben staan zullen deze ook tentoon gesteld worden. Elke doneerder is dan ook volledig vrij om hier een werk van te kiezen.

 

Hebt u graag tijdens de loop van de renovatie update's? Wilt u graag al enkele kunstwerken bewonderen en eventueel gelijk meenemen? Of wilt u graag eens een kijkje komen nemen in het besproken huis?

Dan kan u mij altijd contacteren via mail. Transparantie vind ik heel belangrijk.

Ik heb de tekst zo kort mogelijk proberen houden dus vele zaken zijn er tussen uit gevallen.

Hebt u toch nog vragen? Contacteer mij gerust op het mail-adres: [email protected]

 

 

Alvast hartelijk dank voor het lezen en eventueel doneren.

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 91.750,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.