Droom van een dressuurcarrière | Geld inzamelen
 
 

Droom van een dressuurcarrière

Mijn droom van een dressuurcarrière valt in duigen na constatering peesblessure

21 jaar geleden kochten mijn oom en tante na mijn geboorte een pony voor mij, de hele familie zit in de paardensport. Daarom zit de liefde voor paarden echt in mijn bloed. Al van kleins af aan roep ik dat ik ooit Anky van Grunsven ga verslaan, en die uitdaging wil ik nog altijd aan!! 

 

Vier jaar geleden heb ik de hulp ingeschakeld van mijn instructrice die mij naar de top zou gaan leiden. En wat was ik samen met mijn paard Washington goed op weg! Nadat de basis er goed in zat gingen we met sprongen vooruit. Elke wedstrijd kwamen we met 2 eerste prijzen thuis. We hadden onszelf als doel gesteld om eind 2018 onze eerste Z1 proef te starten. Met dat doel in ons hoofd begonnen we aan ons debuut in de M1, en zelf toen dikke winstpunten en eerste prijzen mee naar huis. Ongelofelijk, zou ik dan toch ooit met een hoedje mogen rijden? De ultieme kinderdroom! 

 

Helaas, het scherpe oog van mijn instructrice ziet dat Washington niet helemaal soepel loopt met zijn rechterachterbeen. Vervolgens zijn we naar de dierenarts gegaan en inderdaad klopt er iets niet. Na vele onderzoeken blijkt dat de aanhechting van de tussenpees bijna loslaat. Lasertherapie lijkt een goede oplossing, dus 4 weken gelaserd. 21 juni voor controle terug naar de dierenarts, nog geen verbetering helaas. Inmiddels staat Washington al drie maanden in de wei rust te houden en daar komen nog minimaal twee maanden bij. De kans op herstel wordt steeds kleiner en kleiner. Ook de dierenarts zegt dat de kans erg klein is dat we weer kunnen gaan rijden. Daarbij komt dat hij straks ook al 16 wordt en dus zal het heel moeilijk worden voor hem om weer op ons oude niveau te komen. Mijn droom valt in duigen... 

 

Daarom richt ik mij op de toekomst en ben ik opzoek naar een nieuwe topper waarmee ik Anky kan gaan verslaan! Ik ben op zoek naar een 3 a 4 jarig paard (ruin/merrie) die al wel zadelmak is, maar nog volledig naar eigen hand te zetten is. Natuurlijk is een goed papier ook belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat hij/zij zowel röntgenologisch als klinisch goedgekeurd is. Ons doel? Internationaal starten!

 

Helpt u mij mijn droom achterna te gaan?

 

*washington zal altijd bij ons blijven, ook als hij niet meer gereden kan worden. Hij wordt dus niet verkocht en gaat absoluut niet naar de slacht!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

1 donatie
€ 10,00
Doel: € 10.000,00
0%