Rolstoelbus voor Jeroen

Rolstoelbus voor Jeroen | Geld inzamelen
 
 

Wij stellen graag ons neefje Jeroen Heijligers aan jullie voor. Deze vrolijke knul is 21 jaar en woont met zijn moeder en 2 zussen in Asten. Jeroen werd na 28 weken geboren op 18 maart 2001. Vlak na zijn geboorte kreeg Jeroen een aantal hersenbloedingen met als gevolg een spastische tetraplegie. Dit is een verlamming van alle vier zijn ledematen als gevolg van een sterk verhoogde spierspanning. Deze chronische verlamming vereist langdurige intensieve zorg. Jeroen kan dus niet lopen en is gebonden aan zijn rolstoel en zijn aangepaste rolstoelbus. 

Die bus is voor Jeroen essentieel om zich op langere afstanden te kunnen verplaatsen. Zo moet hij wekelijks naar het ziekenhuis, fysio- en ergotherapeut. Daarnaast gaat Jeroen regelmatig naar revalidatiecentrum Blixembosch en Expertise Centrum Kempenhaeghe.

Jeroen is een echte bezige bij. Als dagbesteding gaat hij 2 dagen per week naar Brasserie Welkom Thuis in Helmond en 2 dagen naar Zorgboerderij De Wouterbergen in Someren-Heide. Daarnaast is hij een vaste gast tijdens de activiteiten van Scouting Roosevelt in Eindhoven en KansPlus. 

Jeroen is de huidige bus inmiddels behoorlijk ontgroeid. De nieuwe rolstoel is te groot, moet deels gedemonteerd worden en hij moet zelfs met zijn hoofd bukken omdat het dak te laag is. De technische staat is dusdanig slecht dat de bus het gezin regelmatig in de steek laat. Omdat de financiële middelen het momenteel niet toelaten om een nieuwe bus te kopen en er geen andere voorzieningen zijn waar hij gebruik van kan maken hebben wij deze actie opgezet.

Jeroen en zijn gezin hebben al de nodige tegenslagen gekend in het leven en slaan zich overal krachtig doorheen. Het stukje vrijheid en positiviteit wat een aangepaste rolstoelbus hen geeft, zouden wij hen zo ontzettend gunnen. Alvast bedankt voor jullie bijdrage en hulp!

Dankbare groet,

Marlou & Coen

 

Door Marlou en Coen
11-06-2022

Op initiatief van de buurt gaan we funkienen voor het goede doel. Iedereen is welkom op vrijdag 1 juli op het Molenplein in Asten.

Geef jezelf wel even op door een e-mail te sturen naar: kienenvoorjeroen@gmail.com


Door Marlou en Coen
07-06-2022

Bij de PLUS in Asten kun je momenteel ook je statiegeld doneren via de doneerknop op het emballage apparaat! 


Door Marlou en Coen
21-05-2022

Eitjes te koop voor de doneeractie van Jeroen!   🍳

Hans Rijnders zet zich al jaren in voor goede doelen en wil nu zijn bijdrage leveren aan de doneeractie voor de rolstoelbus voor Jeroen. Hij verkoopt verse eieren en per doosje gaat er €0,50 naar deze actie.

🏠 Het adres is: Palmstraat 4 in Asten, er staat een koelkast bij de voordeur en voor 10 eitjes betaal je €1,70!393 donaties
€ 13.750,00
Doel: € 25.000,00
55%

Deze actie is gesloten.