Door de bijstand pas echt in de problemen | Geld inzamelen
 
 

Door de bijstand pas echt in de problemen

Door de bijstand pas echt in de problemen

  • Na verkoop van het huis van mij en míjn ex bleef er een flinke restschuld over. Deze schuld is door míjn toenmalige financieel adviseur niet meegenomen in de nieuwe door mij af te sluiten hypotheek, want ik moest natuurlijk een nieuw huis zoeken en huren was geen optie omdat ik geen woonrechten had. 
  • Gaandeweg moest ik steeds meer verplichtingen op mij nemen omdat ten eerste bij overdracht van het huis een bedrag moest worden betaald.  Een flexibel krediet moest worden afgesloten.
  • Toen als klap op de vuurpijl werd in 2012 mijn contract bij een werkgever niet verlengd en lukte het niet om een andere baan te vinden. 
  • Zo ben ik iets voor mezelf begonnen wat aanvankelijk goed liep, totdat het in een dip raakte en ik de afspraken met míjn schuldeisers niet meer kon nakomen. Bovendien, betalingsregelingen met de schuldeisers komt er in feite op neer dat ik er - heel negatief bezien - tot mijn dood aan vastzit.
  • Ik moest mij uitschrijven uit het Handelsregister en een bijstandsuitkering aanvragen. Zeer tegen mijn zin maar het was niet anders.  Ik zou d.m.v. een minnelijk traject geholpen worden met schuldenregeling. Dit is inmiddels mislukt omdat één van de schuldeisers niet mee wilde werken. 
  • Zo heb ikvorig jaar WSNP geprobeerd. Ook dat is niét gelukt en in hoger beroep óók afgewezen om de reden die ik hiervoor noemde. 
  • Ondertussen heb ik mijn werkzaamheden vanuit huis weer opgepakt met goedvinden van de bijstand en nu zijn de problemen pas goed begonnen.  Al mijn inkomsten worden natuurlijk gekort en wat niet gekort kan worden blijft staan tot de volgende maand. 
  • Zo is er een nieuwe schuld bijgekomen omdat de bijstand met terugvorderingen komt. Sinds kort heb ik de bijstand dus stop laten zetten. 

Ik ben ten einde raad. Ik kan geen regeling treffen met de schuldeisers en met de betaling van mijn maandelijkse lasten loop ik steeds een maand achter omdat ik geen saldo kan creëren. Ik voorzie zelfs dat als er niets verandert ik mijn huis moet verkopen en genoodzaakt ben naar een andere gemeente te verhuizen omdat ik geen recht heb op een huurwoning in mijn woonplaats. 

Jullie donaties zouden erg op prijs gesteld worden want ik kan momenteel nergens echt van genieten en heb in principe geen leven meer.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

2 donaties
€ 10,00
Doel: € 48.000,00
0%