Geld inzamelen | Doneer voor onderzoek naar de ziekte Parkinson
 

Doneer voor onderzoek naar de ziekte Parkinson

Doneer geld voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson

In 2012 is de ziekte van Parkinson bij mijn vader, Foeke, geconstateerd. Parkinson is een progressieve hersenaandoening waarbij de aansturing van spierbewegingen worden aangetast. Parkinson is helaas een progressieve ziekte waar op dit moment nog geen medicijn voor gevonden is die de ziekte kan stoppen danwel genezen.

Bij elke Parkinson patient uit de ziekte zich anders. Naast stijfheid en trillen kunnen er andere problemen zijn. Vaak is de reuk al voor de diagnose verminderd, ook zijn slaapstoornissen (in de REM-slaap, heftige dromen) gerelateerd aan de ziekte van Parkinson. Daarbij is er verhoogde kans op dementie, depressie, moeite met ontlasting (obstipatie). Een veel voorkomende klacht is vermoeidheid, dit meldt zeker 50% van de patiënten. 

Onderzoek is keihard nodig. Er leven in Nederland alleen al 50.000 Parkinson patienten en er komen elk jaar honderden patiënten bij.

Door het trainen en (hopelijk) voltooien van een Ironman wil ik 15.000,- euro ophalen voor één van de onderzoeken naar keuze van mijn vader. Help mij daarom mee om deze ziekte te stoppen en te overwinnen. Zoals Ironman's motto luidt: "Anything is possible"

2 donaties
€ 260,00
Doel: € 15.000,00
1% / 162 dagen te gaan