Doneer mee voor Floris naar zee!

Doneer mee voor Floris naar zee! | Geld inzamelen
 
 
School at Sea

Zeilend leren
Met de wind in je haren onder de tropische zon je huiswerk en toetsen maken en tegelijkertijd ongelooflijk veel leren over de wereld en over andere culturen. Wie wil dat nou niet? Het klinkt als een sprookje, maar is wel degelijk mogelijk als je mee gaat varen met School at Sea.


Wat is School at Sea?
School at Sea is een talentontwikkelingsprogramma voor leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO, waarbij je in zes maanden op een driemaster vanuit Nederland de Atlantische Oceaan oversteekt naar het Caraïbisch gebied en weer terug. Tijdens deze tocht bezoek je diverse landen en kom je in aanraking met verschillende culturen. Onderweg moet je wel de lesstof van je eigen schooljaar bestuderen en de daarbij behorende toetsen maken. Naast schoolwerk zijn er ook veel projecten en excursies, zoals vrijwilligerswerk en uitwisselingen met lokale scholen.

Het doel van deze tocht is om jezelf op heel veel vlakken te ontwikkelen: van schoolwerk tot het zelf navigeren en leren zeilen van een groot schip; van het koken van je eigen eten en het schoonmaken van het schip, tot met maken van excursies en het overnachten op onbewoonde eilanden. Omdat je met een groep van ongeveer 35 tieners bijna alles zelf moet doen, moet je heel goed leren samenwerken en verantwoordelijkheden leren nemen. Hierdoor leer je omgaan met problemen en leer je te denken in mogelijkheden.

School at Sea is erg gefocust op de praktijk. Ze noemen dit “ervaringsleren“. Je kunt hierbij denken aan de toepassing van diverse exacte vakken in bijvoorbeeld het navigeren van een zeilschip. Maar ook het leren van Spaans, dat je weer kan toepassen in de Spaanstalige landen die je onderweg bezoekt. Daarnaast worden er praktische opdrachten gedaan die aansluiten op de plek waar je op dat moment verblijft net als wachtlopen, expedities, etc.

Het halve jaar zeilen loopt van de herfstvakantie tot de daaropvolgende meivakantie. In de praktijk betekent dit dat je de eerste weken van het schooljaar op je eigen school volgt en daar ook de laatste periode van het schooljaar volgt. Op het schip neem je al je schoolboeken en andere materialen mee en via Internet stuurt je eigen school stuurt je de juiste toetsen toe die je tijdens de reis moet maken. Op deze manier doorloop een flink deel van je je eigen schooljaar (HAVO4, VWO4 of VWO5) aan boord en leer je daarnaast allerlei grensverleggende zaken gedurende deze adembenemende reis.                

Meer informatie over School at Sea kun je terugvinden op de website www.schoolatsea.com

Waarom ik mee ga met School at Sea?
De eerste keer dat ik over School at Sea hoorde, was ik onmiddellijk ontzettend enthousiast. Op deze manier kon ik wel gewoon mijn schooljaar doorlopen, maar tegelijkertijd hoefde ik niet alleen in die saaie schoolbanken te blijven zitten. Sterker nog: ik zou ook nog wat van de wereld zien en dingen leren die ik anders nooit zou hebben geleerd!

Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo gedisciplineerd, plan mijn huiswerk niet zo goed en raak vaak dingen kwijt. Ook ben ik soms wel wat gemakzuchtig. Aan boord van zo’n schip kan ik me deze minder fraaie eigenschappen echt niet permitteren. Ik denk dat het daarom een hele goede manier voor mij is om mijn persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen en te werken aan mijn discipline en gedrevenheid. Gelukkig weet ik van mezelf dat ik wel leergierig, sociaal en enthousiast ben en ik ben ervan overtuigd dat ik deze positieve eigenschappen goed zal kunnen gebruiken aan boord van het schip. En bovendien is het natuurlijk een fantastisch verhaal om later aan mijn kinderen te vertellen!


Waarom deze doneeractie?
Deze reis kost natuurlijk heel veel geld en we worden gestimuleerd door School at Sea om de reis (gedeeltelijk) zelf te financieren en dus niet gewoon pap of mam ervoor te laten opdraaien. Als onderdeel van dit project hebben we dan ook fondsenwervingstraining gedaan om te leren hoe we  sponsoren kunnen werven. Door hieronder op de knop 'DONEER' te klikken, kunt u eventueel bijdragen.


Wat staat er tegenover?
Om mijn dankbaarheid voor de donaties te tonen wil ik natuurlijk graag iets terugdoen. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld:

Particuliere donateurs:

  • Een maandelijks reisverslag sturen om jullie gulle donateurs op de hoogte te houden van mijn avonturen
  • Ik kan een tekening maken van bijvoorbeeld uw huis of iets anders naar keuze (zie voorbeeld tekeningen onder kopje foto's in de kantlijn of onderaan)
  • Klusjes voor in en rond het huis (bij voorkeur in de buurt van Utrechtse Heuvelrug)

Bedrijfsmatige sponsoren:

  • Een lezing geven na afloop van mijn reis
  • Foto’s maken met bijvoorbeeld een spandoek van uw bedrijf op de meest exotische locaties
  • Een vlag met het logo van uw bedrijf aan boord van de driemaster (Dit is wel afhankelijk van de omvang van de donatie aangezien er maar beperkt plek is op de driemaster. Graag contact hierover)
Ik sta natuurlijk open voor bespreking van welk ander idee dan ook! Alvast heel hartelijk dank!

 

 



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.









17 donaties
€ 435,00
Doel: € 24.000,00
1%

Deze actie is gesloten.