Doneer blik kunstvoeding voor Baby's in Kenia!

Doneer blik kunstvoeding voor Baby's in Kenia! | Geld inzamelen
 
 
Doneer een blik kunstvoeding voor moederloze baby's in Kenia

Sinds dat ik zelf hier in Kenia moeder ben geworden en moeiteloos borstvoeding geef aan mijn dochtertje besef ik mij hoe belangrijk goede voeding is voor een jonge baby. Helaas zijn er hier veel baby's die afhankelijk zijn van kunstvoeding. Dit omdat de biologische moeder bijvoorbeeld is overleden tijdens de bevalling of niet in staat is zelf voor het kindje te zorgen/het te voeden. De prijs van kunstvoeding in Kenia is maarliefst 10,- euro per blik (hiermee kan een jonge baby circa 1 week gevoed worden) Voor de lokale mama's/verzorgers is dit vrijwel onbetaalbaar en worden de baby's vaak vanaf de geboorte al gevoed met koeienmelk en pap!! Uiteraard is dit slecht voor de ontwikkeling van de darmpjes en raken veel baby's ondervoed. Zo leerde ik een aantal weken terug een pleegmama kennen die de zorg van een pasgeboren baby op zich had genomen. Ik probeer iedere dag een flesje melk te kolven en deze bij haar af te geven. Helaas kwam ik erachter dat het onvoldoende was en zij alsnog koemelk aan de baby gaf. Dit deed mij zo veel pijn dat ik besloot geld in te gaan zamelen. Nou kreeg ik zo veel enorm lieve reacties dat ik heb besloten om dit voort te gaan zetten en nog veel meer mama's wil gaan helpen aan gezonde voeding voor de baby!

Uiteraard bekijk ik per baby wat de behoeften zijn en hoe ik deze baby kan helpen! Voeding blijft de lijdende draad maar van de donaties koop ik ook andere artikelen die in het belang zijn van de gezondheid van de baby!

Het is enorm belangrijk dat vooral de eerste 3 maanden een baby goede voeding krijgt. Help mij daarom mee, en doneer symbolisch een blik kunstvoeding! 

Ik ga persoonlijk bij de moeders/verzorgers langs om de voeding te doneren en probeer dan ook gelijk wat andere tips en intructies te geven over het verzorgen van de baby! 

Alle updates over de acties lees je op mijn FB pagina www.facebook.com/ilseinkenya 


Heel veel liefs en groetjes vanuit Kenia! 

IlseEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
43 donaties
€ 1.507,00

Deze actie is gesloten.