DNA onderzoek stamboom Fleury Flury Florie | Geld inzamelen
 
 

DNA onderzoek stamboom Fleury Flury Florie

DNA onderzoek stamboom Fleury Flury Florie

In de stamboom Fleury/Flury/Florie komen een aantal aannames / (nog) niet bevestigde verwantschappen voor, zoals:
1. Is Simonem Henricum Fleury gehuwd met Annam Gertrudem Pesch, dezelfde dansmeester als Simon Hendrik die later in Nijmegen trouwt Anna Elisabeth Strikkers. Dat Fleury/Strikkers de stamouders zijn van de Gelderse tak is bevestigd op grond van het archief onderzoek.

2. Is de stamvader van de Utrechtse tak, Simon Hendrik Fleury, gehuwd met Dirkje Janse Nederhand, inderdaad de zoon van Fleury/Pesch?

3. Is de stamvader van de Noord-Hollandse tak, Jan Flury, wel of niet het “onechte” kind van Frederik Willem Fleury en Adriana Meijboom?

Wens is antwoord op deze vragen te krijgen door middel van DNA onderzoek. Hiervoor zal DNA vergeleken moeten worden tussen afstammelingen van de Gelderse, Noord-Hollandse en Utrechtse tak. Omdat de afstamming van Simon Hendrik Fleury en Anna Elisabeth Strikkers voor de Gelderse tak al bevestigd is, kan het DNA onderzoek uitsluitsel geven ten aanzien van de verwantschap met de Noord-Hollandse en Utrechtse tak en ook antwoord geven op de vraag of dansmeester Simonem Henricum / Simon Hendrik (1) dezelfde persoon is.

Inmiddels is het DNA onderzoek uitgevoerd en zijn de uitkomsten bekend.
Er is een match tussen de Gelderse en Utrechtse tak Fleury / Florie... Die met de Noord-Hollandse tak is er (nog) niet...

De kosten van het DNA onderzoek bedroegen circa 575 euro, en zijn volledige gefinancieerd door ondergetekende.
Echter, daar blijft het niet bij: ook het onderhouden van de website en het continue stamboomonderzoek neemt kosten met zich mee.
Om de voor de toekomst de continuïteit van de website, het stamboom onderzoek en daarmee het in beeld brengen en houden van alle afstammelingen van de Franse dansmeester Louis Fleury, zijn donaties van harte welkom!

Draag je Gens Fleury een warm hart toe, en wil Gens Fleury geldelijk ondersteunen voor de toekomst, dan draagt ook jouw donatie hier toe bij! Zie ook: www.gensfleury.nl.

Waarvoor alvast dank!

Fred Fleury.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 575,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.