Dikalo de online huiswerkklas voor iedereen

Dikalo de online huiswerkklas voor iedereen | Geld inzamelen
 
 
Met Dikalo beschikt Nederland over een compleet online huiswerkklas die meegroeit met de b

Als gevolg van Covid-19 staat het digitale onderwijs van morgen ineens voor de deur en in huis. Als gevolg van Covid-19 staat het digitale onderwijs van morgen ineens voor de deur en in huis. Ready to school heeft een online pakket ontwikkeld, genaamd Dikalo. 

U kunt ons inniatief direct financieel steunen zodat we snel live gaan. 

Bijlage: Artikel Brabants Dagblad 25 maart 2020.

 

Wat is Dikalo.
Dikalo is een online klaslokaal waar leerlingen gecoacht wordt tijdens hun huiswerk. Met Dikalo beschikt Nederland over een compleet online huiswerkklas die meegroeit met de behoeftes van onze gezinnen thuis. Beheert en ontwikkelt door Ready to school. Ready to school is een huiswerkbureau die al jaren online begeleiding biedt. Wij hebben met onze 14 jaar ervaring en onze software de mogelijkheid om dermate op te schalen dat alle leerlingen in NL thuis gecoacht kunnen worden. Dikalo is de online huiswerkklas waar de leerling samen met andere leerlingen en een coach aan hun huiswerk zitten. Dikalo coacht de leerling tijdens 2 uur studeren, wijst de leerling verder op weg met de planning, vragen en helpt de leerling met concentreren. 


In onze software zijn functies toegevoegd waardoor een leerling gestimuleerd wordt na 20 minuten studeren in ons online klaslokaal 1 minuut te bewegen. 

Waarom is dit van belang. 
Wij zijn samen op school en thuis aan het ontdekken hoe online lesgeven eruit gaat of moet zien. We merken dat leerlingen zelf ook schommelen in hun verantwoordelijkheid om zelf te studeren. Dit gaat soms goed en soms minder goed. En hierin is ook een rol voor ouders weggelegd. Gedeeltelijk of geheel thuisonderwijs is niet gemakkelijk, vooral niet als er meerdere kinderen in een gezin zijn. Daarnaast zal de leerling niet altijd openstaan om door zijn vader of moeder gecoacht te worden. Het zijn immers pubers. Wij begrijpen en weten dit als geen ander.


Normaalgesproken wordt de inhoudelijke uitleg in de klas gevarieerd, zodat het voor zoveel mogelijk leerlingen begrijpelijk is. ,,Fysiek naast iemand zitten blijft de beste optie, maar ook in deze fysieke vorm begeleiden we leerlingen al jaren met extra bijles, examentraining en huiswerkbegeleiding. Nu docenten gebruik maken van online lesvormen en online vragenuurtjes merken we op, dat het begrip/ inzicht over de les niet gemakkelijk getoetst kan worden. Een docent kan niet even door het lokaal rondlopen om over een schouder mee te kijken. En wanneer een leerling nu thuis iets onbewust niet goed aanleert, vraagt dit meer tijd om af te leren. Wij merken dat leerlingen nu de hulp meer dan ooit nodig hebben. En graag staan wij daarom voor hen klaar met uw hulp.


We zoeken een samenwerking en uiteindelijk de beslissing dat het ministerie van OCW dit mogelijk maakt voor alle leerlingen. We zien voor ons dat het ministerie van OCW de financiële middelen ter beschikking stelt en dit gedachtegoed inhoudelijk en persoonlijk uitdraagt naar scholen waarmee we samen het onderwijs naar een hoger niveau kunnen tillen. 

Teken de Petitie & steun ons inniatief financieel zodat we snel live kunnen gaan. 

Met vriendelijke en gezonde groet! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.