Hulphond voor ex politieagent met PTSS. | Geld inzamelen
 
 

Hulphond voor ex politieagent met PTSS.

Opleiden hulphond. Doneer voor zelf opleiden van ptss hulphond.

Ik ben Diana van Kekeren en ben 46 jaar. Door trauma’s opgedaan tijdens mijn werk als politieagent en wijkagent heb ik werk gerelateerde chronische PTSS opgelopen. Hierdoor ben ik afgelopen jaar 100% afgekeurd en krijg ik na 26 jaar werken bij de politie binnenkort eervol (medische) ontslag. Ik ben alleenstaand moeder van twee jongens van 15 en 18 jaar oud.

Door het contact met militairen en andere politieagenten met PTSS ben ik in contact gekomen met de werkzaamheden van een PTSS hulphond (assistentiehond).

Er zijn een aantal mogelijkheden om een hulphond toegewezen te krijgen. Deze honden zijn dan al gecertificeerd. Ik heb er echter voor gekozen om met de hulp van de organisatie ‘Bultersmekke assistancedogs’ mijn eigen hond op te leiden tot geaccrediteerde hulphond.  Ik heb deze keuze gemaakt omdat de pup dan vanaf het begin bij ons woont en de band hechter is. De hond is dan ook niet alleen mijn hulphond maar ook een familiehond voor de kinderen. Door het zelf opleiden van de hond heb ik zelf weer een doel in het leven en val ik hopelijk niet in een diep gat na het ontslag bij de politie. Het trainen van de hond is zo een onderdeel van mijn zoektocht om een nieuw evenwicht in mijn dagelijkse leven te krijgen.

PTSS betekent in mijn dagelijkse leven dat ik veel schrik, angst ervaar, de hele dag alert ben, nachtmerries heb en mij angstig voel op straat. Ik heb moeite met boodschappen doen en winkelen. Naar een restaurant gaan of ergens op visite gaan is voor mij vaak niet mogelijk en nooit ontspannen. Dit beperkt mijn sociale leven ernstig. De hulphond zou voor mij een maatje zijn die dag en nacht, 365 dagen per jaar bij mij is en mij veilig laat voelen. Professionele hulpverlening, familie en vrienden kunnen, hoe lief ook, niet elke dag helpen. De hond wel.  Een hulphond vergroot mijn zelfredzaamheid, mijn zelfstandigheid en  zelfvertrouwen.

De kosten van de opleiding bij Bultersmekke bedragen ruim 19.000 euro. Dit is voor de 2 jarige intensieve begeleiding tijdens de opleiding en zolang de hond kan werken, ongeveer 10 jaar. Ik heb zelf gespaard voor de aanschaf van de pup a 2.000 euro en ik betaal alle kosten voor de verzorging van de hond. 

Wilt u liever rechtstreeks en met belasting voordeel doneren, dan kunnen u contact opnemen met Stichting Bultersmekke Assistancedogs; [email protected]

Helpt u, door een donatie te doen mee om het geld bij elkaar te brengen zodat ik samen met mijn pup kan beginnen aan de opleiding en weer kan knokken en werken aan mijn toekomst. Een toekomst waarin de opgelopen trauma’s beheersbaar zijn.

 Nog wat extra informatie:

 • Hulphonden kunnen stress herkennen en reduceren. Door te spiegelen waardoor het baasje gewaarschuwd wordt als de stress te zeer gaat oplopen en door te bufferen. Dat wil zeggen door ervoor te zorgen dat in stressvolle situaties anderen niet te dichtbij komen.
 • Honden die zijn opgeleid via het programma van Bultersmekke Assistancedogs, worden erkend als officiële assistentiehond en hebben wettelijk recht op toegang tot in beginsel alle publieke ruimten.
 • De opleiding begint als de pup 12 weken oud is.
 • De opleiding ziet er als volgt uit: Twee jaar lang intensieve begeleiding bij het trainen en opleiden van de hond. Na twee jaar is de hond officieel een hulphond. Hiervoor legt de hond vervolgens elk jaar een examen af om aan te tonen nog steeds de vaardigheden te bezitten die een hulphond moet hebben.
 • Ik ben bezig met de aanschaf van een Labradoodle. Deze honden worden vaak gebruikt als PTSS hulphond of therapiehond. Ze zijn heel leergierig, willen graag voor je werken en zijn erg empathisch en sociaal. Ik verwacht medio september de pup.
 • Ik ben goedgekeurd om de opleiding met de hulphond te starten bij de organisatie Bultersmekke. Zodra de financiering rond is en ik mijn pup heb, zullen we dan ook meteen kunnen starten met de training.
 • De Nationale politie heeft geen vergoeding voor het zelf opleiden van en hulphond.
 • Helaas heeft de gemeente de aanvraag voor PGB (Persoonsgebonden Budget) afgewezen. Elke gemeente mag zelf de beslissing maken of zij geld willen vrijmaken voor de financiering van een hulphond.
 • Ook de zorgverzekeraar zal de opleiding helaas niet kunnen vergoeden. Tot op de heden is het nog zo geregeld in Nederland dat alleen ADL-, blindengeleide-, en epilepsiehonden vergoed worden door de zorgverzekeraar.
 • De hond kan mij wakker maken bij een nachtmerrie zodat die zo kort mogelijk duurt.
 • De hond helpen uit een dissociatie te komen door dat de hond je terug haalt in het hier en nu.
 • De hond zorgt thuis en buiten dat je altijd je maatje bij je hebt en dat je je prettiger voelt. Door de hond is er dagritme van het naar buitengaan en wandelen.
 • De hond kan afschermen en afstand creëren (bijv. in de rij bij de kassa of tijdens het uitzoeken van boodschappen).
 • Steunen bij angst en paniek (door lichamelijk contact te maken, 'druktherapie' op de borst uitoefenen, of door te attenderen dat de spanning stijgt wanneer ik dit zelf nog niet door heb).

Mocht er meer geld worden opgehaald dan dat ik zelf nodig heb voor de opleiding dan zal dit iom Bultersmekke worden gebruikt voor de opleiding van een andere politieagent met PTSS.

In samenwerking met www.bultersmekke.nl

Foto pup gedoneerd door:

M E V R O U W  F L U I T E K R U I D J E  F O T O G R A F E E R T  |  D E  K O L O N I E  8  | 7707 SC  B A L K B R U G |  T: 06-533 76 989

Diana van kekeren
12-09-2019

Pup nieuws.

Volgens de fokker is moederhond Lotte  waarschijnlijk zwanger. Nog even en we weten het zeker. Duimen. 

Hopelijk worden er eind oktober pups geboren. 


Diana van kekeren
23-07-2019

Goed nieuws. Door rechtstreeks donaties en andere acties kan ik het streefbedrag naar beneden bijstellen met 5 duizend euro. 


Diana van kekeren
21-06-2019

Lieve familie, kennissen, bekende, colega's, onbekende en anonieme donateurs. Ik ben heel ontroerd over de donaties en fijne berichtjes. Het geeft vertrouwen dat mijn droom uit gaat komen. Ik voel me gedragen door jullie. Het lezen van de berichtjes ervaar ik als helend. Bedankt. 


 

Laat een reactie achter

146 donaties
€ 4.095,00
Doel: € 10.000,00
40%

Deze actie is gesloten.