Diabetes2Challenge! | Geld inzamelen
 
 

Diabetes2Challenge!

Team Diabetes2Challenge! Help diabetes de wereld uit.

De laatste 2 weken heb je veel dorst. Je plast veel, hebt geen energie en je valt in korte tijd veel af. Op vrijdag 2 februari 2018 sta je wankel op je benen. We haasten ons naar de huisarts. Ons lieve mannetje, wat zijn we bezorgd om jou. Omdat ik (Lilian) al een vermoeden heb, vraag ik de huisarts te controleren op diabetes type 1. Hij constateert een veel te hoge suikerconcentratie en tijdens het meten van de bloedsuikerwaarde bevestigd de huisarts mijn vermoeden. Hij belt de spoedeisende hulp van het ziekenhuis, waar wij meteen naar toe rijden. Na verschillende onderzoeken daar, vertrekken we met de ambulance naar het Sint Anna ziekenhuis in Geldrop waar een team van kinderartsen, diabetesspecialisten en -verpleegkundigen voor jou klaar staan.

Na 5 nachten in het ziekenhuis mag je naar huis. Je bent zo blij, heerlijk weer samen thuis. Maar nu komt ook het besef dat jouw leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Wat zijn we geschrokken. Je was ineens zo ziek en al die toeters en bellen, het was echt even heel spannend. Ook besef ik steeds meer dat er nu nog geen oplossing is om diabetes type 1 te genezen. Wat betekent dat je vanaf nu heel verantwoordelijk moet zijn. Je bent de hele dat bezig om je bloedsuikerspiegel tussen de 4 en 8 moll te houden. Dit hadden papa en mama niet voor jou gewild.

Langzaam pakken we de draad weer op. Je gaat na 3 weken thuis weer naar school en begint weer met sporten. In mei stappen we over van insulinepentherapie op insulinepomptherapie. Dit geeft je meer vrijheid en minder prikken. We lezen ons goed in en zien hoe belangrijk het werk van het diabetesfonds is. Zij werken aan de genezing van diabetes type 1 en 2, de kunstalvleesklier en nog veel meer. Ook komen we in aanraking met de Bas van de Goor Foundation en mag je deelnemen aan het sportkamp in 2018 en in 2019 nemen we als gezin deel aan het gezinsweekend. Wat een mooie stichting, we hebben zoveel geleerd samen en zijn als gezin heel sterk geworden.  

Wij wensen alle kinderen en volwassenen met diabetes, die 24/7 bezig zijn met het goed houden van de bloedsuikerspiegel, meer kwaliteit van leven toe en hopen dat diabetes in de toekomst kan worden genezen. Hier is veel geld voor nodig en daarom starten wij deze actie.

We gaan te voet door Nederland, van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Maastricht. Deze lange afstandswandeling van 498 kilometer ‘het Pieterpad’ gaan we in etappes afleggen, met als doel geld in zamelen voor het Diabetes Fonds en de Bas van de Goor Foundation. Met een blog houden we jullie op de hoogte van bijvoorbeeld bijzondere ontmoetingen, de sponsors, de tussenstand en nog veel meer…. 

Ons doel is om beide voor elke gelopen kilometer 1 euro in te zamelen. Wat betekent dat we voor beide doelen €498 ophalen. Dit ronden we natuurlijk af, zodat we op het eindpunt ‘de Sint Pietersberg in Maastricht’ €500 doneren aan het Diabetes Fonds en €500 aan de Bas van de Goor Foundation. Doneren is mogelijk zo lang we het Pieterpad nog niet afgerond hebben. Mochten we het streefbedrag eerder behaald hebben, dan zal het extra ingezamelde bedrag natuurlijk ook aan de 2 doelen gedoneerd worden. Jullie bijdrage zou fantastisch zijn. Maak samen met ons meer onderzoek naar diabetes mogelijk! Steun team #Diabetes2Challenge!

Liefs Marieke en LilianEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

145 donaties
€ 2.610,00
Doel: € 1.000,00
261%

Deze actie is gesloten.