De natuur terug in ons boerenbos.

De natuur terug in ons boerenbos. | Geld inzamelen
 
 

Heel graag willen wij de natuur terug in ons boerenbos...

Verdwenen natuurwaarde door aanleg N36...

Voordat de aanleg van de N36 "haar werk deed" hadden we elk jaar ree(ën) met jong(en) in ons boerenbos. Middels een bossingel was ons "boerenbos' verbonden met "het grote bos" verderop.  Zodoende was het een prachtig overgangs-bosje (zg. stepstone) voor reeën en ander klein wild om in te schuilen en/of jongen groot te  brengen.  Helaas heeft de aanleg van de N36 in 2010 hier korte metten mee gemaakt. Deze heeft een deel van het bos gekapt, de verbinding met het grote bos verbroken en raast er nu verkeer heel dicht langs. Nu, 10 jaar na aanleg van de weg , is het genoeg geweest! "De natuur moet terug in het boerenbos."

Waarom deze doneer-actie? 

Ons onderhoud aan ons erf en bos doen we zelf. Een nieuw plan ten behoeve van de natuur, zullen we moeten uit besteden. Dit kost veel geld. De aanplant willen we zelf bekostigen maar voor de extra arbeid die we moeten betalen vragen we u hierbij ten hulp. (Subsidies zijn er op zo'n klein project niet te verkrijgen.) 

Ons plan: meer vlinders, vogels en insecten in ons boerenbos.  De reeën komen niet terug, maar we kunnen wel een vogel, vlinder en insectenvriendelijk bos aanleggen!  

Dit willen we doen door:

1. Mantelzoom-vegatatie aan leggen bestaande uit diverse inheemse struiken. Goed voor vogels, vlinders, bijen, insecten en kleinere zoogdieren. 

2. Bij deze vegetatie een insectenhotel plaatsen.

3. Omvorming delen van het bos (nu bestaande uit dennen) naar meer inheemse soorten bomen.

4. Meerdere takkenrichels aanleggen als schuilmogelijkheid voor vogels.  

5. Waar mogelijk kruidenrijke vegetatie planten als pinksterbloem, fluitenkruid, bosandoorn, dagkoekoeksbloem etc. Goed voor de insecten. 

6. Natuur-doepad maken/vernieuwen. Een deels bestaand oud natuur-doe-pad leuker, educatiever voor kinderen maken. Zodat veel mensen van onze nieuwe natuur in ons boerenbos kunen genieten! 

Wie zijn wij; 

Wij zijn een gewone boerenfamilie in Ommen die zielsveel houdt van al het leven op en rond haar boerenerf en boerenbos.

Voor een ieder die iets doneert zeggen we onze hartelijke dank!

Met vr. groeten fam. Roke Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.