De kans op een beter leven voor Jelmer!

De kans op een beter leven voor Jelmer! | Geld inzamelen
 
 
De kans op een beter leven voor Jelmer en zijn gezin ! Doneer voor een behandeling CFX!

Een kans op een beter leven voor Jelmer en zijn gezin! 

Doneer voor baanbrekende hersenletsel behandeling in Amerika. 

 

Sandra, partner van Jelmer: 14 april 2016 een dag om nooit te vergeten. Tijdens het klussen thuis komt Jelmer via het raam ongelukkig terecht op het dak van de garage. Tijdens deze val loopt hij een schouderluxatie op en maakt een zijwaartse klap met nek en hoofd.  

In eerste instantie lijken zijn klachten op een WAD (whiplash associated disorder), maar na verschillende behandelingen en een intensief revalidatietraject blijkt er meer aan de hand te zijn. De constatering is onherstelbaar letsel. Dit komt hard binnen. In het dagelijkse leven kan Jelmer niet meer normaal functioneren. Naast de fysieke pijn aan nek en rug, ontstaat er onder andere last van overprikkeling, geheugenproblemen, duizeligheid, vermoeidheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. Volgens de Neuroloog is er geen kans meer op herstel en is het leven met een beperking. Maar nu is er een behandeling ontwikkeld in Amerika. En deze kans willen we niet laten schieten. De behandeling duurt een week en de kosten inclusief vlucht en na-traject zijn €15.000,-. Via deze crowdfunding actie willen we een bijdrage vragen voor deze behandeling. Hieronder het verhaal van Jelmer. 

Na het bewuste ongeluk op 14 april 2016 zijn ze in het ziekenhuis 3,5 uur bezig om mijn schouder terug te plaatsen. De tijd daarna staat in het teken van herstellen: revalidatietraject, fysiotherapie, osteopathie, BSR. Alles is geprobeerd, maar helaas zorgen geen van de behandelingen voor herstel. Accepteren wordt geadviseerd, maar daar kan ik me met mijn 32 jaar en jonge gezin niet bij neerleggen. 

Dagelijks hoofdpijn gecombineerd met nekpijn, snel overprikkeld, concentratieproblemen en problemen met mijn zicht. Veel tijd breng ik door in rustige ruimtes het liefst zo donker mogelijk. Mijn filter is kapot en hierdoor kan ik zeer beperkt prikkels verwerken.  Hierdoor is de zorg voor mijn twee kinderen ook onmogelijk geworden. De zorg komt bij mijn partner en familie te liggen. Terwijl ik zelf ook graag lekker stoei of speel met mijn kinderen. Op goede dagen lukt het om kort wat met de kinderen te doen. Naar buiten gaan lukt alleen met een zonnebril op. 

Na een jaar vechten gaat het werken ook niet meer. Nog een domper. Activiteiten zoals fietsen en boodschappen doen zijn veranderd van dagelijkse activiteiten tot sporadische momenten die veel inspanning kosten. Een simpel gesprek is zeer vermoeiend, hierdoor is er weinig contact. Wat altijd zo normaal leek, kost nu de grootste moeite.   

Hoop?
In december 2018 leest mijn zus een artikel van een vrouw met dezelfde klachten en hoe zij na de behandeling bij CognitiveFX in Utah weer kon functioneren. Er gloorde hoop, zou er dan toch nog een behandeling zijn waarmee ik mijn leven weer terug kan krijgen? Ik spontaan op een terrasje kan gaan zitten als de zon schijnt, ravotten met de kinderen wanneer ik maar wil, een avondje uit met mijn partner of lekker op stap met vrienden?

Vorige week hebben we het Skype consult gehad met CognitiveFX en zij denken me te kunnen helpen. We hebben dus besloten er voor te gaan! Op naar Amerika!  

21 Oktober 2019 start mijn behandeling. Ik vind het spannend, maar leef er ook ontzettend naar toe. Nu voelt het als leven in een gevangenis. Een leven die van zeer actief naar niets is gegaan. Financiële hulp kan ik hierbij goed gebruiken. Wil je mij, mijn gezin en mijn familie helpen? Doneer dan nu je bijdrage. Groot of klein, we zijn er bijzonder blij mee.

De 3 grootste donaties ontvangen een presentje na afloop, laat dan wel een naam achter.

Alvast hartelijk dank voor jullie steun!  

Jelmer van Bergenhenegouwen 

 
De behandeling

CognitiveFX heeft een baanbrekende, vernieuwende en unieke behandelmethode ontwikkeld die nergens anders ter wereld op deze manier wordt toegepast. Bij 79% van de patiënten die het programma hebben gevolgd is de kwaliteit van leven verbeterd. 

De behandeling duurt slechts een week. Uitgangspunt van de behandeling bij CognitiveFX is een functionele cognitieve MRI scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in je hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van de resultaten wordt de EPIC (Enhanced Performance in Cognition) treatment gestart, waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd, precies die hersengebieden aan het werk zet die het nodig hebben.  

Alles over de behandeling bij CognitieveFX vind je hier: Cognitivefxusa.com

 

Jelmer van Bergenhenegouwen
29-10-2019

Hoi allemaal!
Het gaat goed met Jelmer, de behandeling heeft zeker vooruitgang geboekt.✨
De uiteindelijke scan wie hij heeft gehad geeft ook een positief gevoel. 🎉
We gaan in Nederland aan de gang met een professional voor het visuele gedeelte (de ogen)... Dit kost veel tijd en herstel.
Nogmaals hij is er nog niet helemaal, maar het eerste start schot is gegeven aan de hersenen.
Thuis kan hij verder met de handvaten die hij gekregen heeft. 💫
Wij zijn samen erg dankbaar dat we dit hebben kunnen doen en willen jullie ook nogmaals bedanken voor alles! ❣❣❣
We kunnen gewoon niet uitleggen wat het allemaal doet met ons en de behandeling hier.
Deze mensen zijn zo kundig en zo gespecialiseerd dat we hopen dat er meer mensen in de toekomst in NL geholpen kunnen worden. ✨
Met uitgebreide programma's en apparatuur die ervoor zorgen dat ieder op zijn punt geholpen kan worden, bijzonder is het zeker.🙏


Jelmer van Bergenhenegouwen
07-10-2019

✨Het is bijna zover, volgende week woensdag vertrekken we! 🥁🥁🥁 #spannend
De kinderen zijn dan in goeie handen😉👐
We gaan ze natuurlijk erg missen, maar we doen dit voor een goed doel! 😉
We zijn iedereen heel dankbaar voor acties, donaties en aan alle steun die we gehad hebben ✨ 🙏🙏🙏
We zullen een tijd offline zijn🤳👀, daarna laten we zeker van ons horen ℹ ✨
https://www.doneeractie.nl/de-kans-op-een-beter-leven-voor-jelmer/-35398

 


Jelmer van Bergenhenegouwen
06-08-2019

Wow! wat een donaties, iedereen ontzettend bedankt!

Door de donaties, acties en privé donaties hebben we het doel kunnen verlagen. Ook na het behaalde doel bedrag kun je blijven doneren.

Voor boosterdagen, natraject en we gaan nog naar een optometrist.


Jelmer van Bergenhenegouwen
21-04-2019

Beste allemaal,

We willen iedereen bedanken voor de donaties die we tot nu toe binnen hebben! 11

Dit hadden we niet verwacht en zijn er ook erg dankbaar voor 7 !

We blijven updates plaatsen op weg naar Oktober.

Groetjes Jelmer, Sandra & de kids 


223 donaties
€ 9.035,00
Doel: € 10.000,00
90%

Deze actie is gesloten.