De boer op voor een duofiets

De boer op voor een duofiets | Geld inzamelen
 
 

Woensdag 21 september Wereld Alzheimer Dag, Thema “Samen op pad”. 
Deze dag zetten heel veel vrijwilligers zich in om meer bekendheid te geven aan dementie zo ook in de regio Nootdorp, Pijnacker en Delfgauw.

Samen op pad wordt namelijk heel anders wanneer de diagnose dementie is gesteld, weten wij uit ervaring. Niet alleen voor de betrokken zelf, maar ook voor ons als familie, vrienden maar eigenlijk voor de hele omgeving. 

In de regio Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw lijden op dit moment al zo’n 750 mensen aan dementie; in 2030 schat men dat dit er al 1100 zullen zijn. Het zal dan ook niemand verbazen dat iedereen in zijn/ haar directe omgeving hier op termijn wel mee te maken kan krijgen. Ook wij maken dit van dichtbij mee en uit ervaring weten wij, het is niet eenvoudig maar liefde overwint alles. 

Dementie is meestal niet erfelijk maar is op dit moment ook niet helemaal te voorkomen. Wel is bewezen dat mensen die meer bewegen, veel minder kans hebben op de diagnose dementie. Men denkt dat beweging de doorbloeding van de hersenen en de productie van nieuwe zenuwcelverbindingen stimuleert waardoor dementie veel vaker uitblijft.

Voldoende bewegen, gezond eten, sociale contacten, hersenen activeren, weinig alcohol, weinig roken, allen gezond voor het lichaam en verkleinen de kans op dementie. En daarom gaan wij “De boer op voor een nieuwe duofiets”. 

Ondanks dat bij de bezoekers van Zorgboerderijf Buitengewoon de diagnose dementie al is gesteld, is in beweging blijven ook voor hen nog altijd heel belangrijk. Door de indrukken die ze tijdens het wandelen, tuinieren, koken en fietsen opdoen worden hun hersenen geprikkeld, behouden ze meer sociale contacten, waardoor ze minder in een isolement terecht komen, minder snel depressief worden en op deze wijze nog hele mooie momenten mogen beleven. 

En dat is de reden waarom wij de boer op gaan voor een nieuwe duofiets. U heeft hier vast al eerder over gehoord of gelezen. Ondanks de vele donaties waarvoor onze dank, hebben wij nog niet voldoende opgehaald voor een nieuwe duofiets. Vandaar dat wij nog eenmaal uw aandacht vragen voor deze actie. Dit zodat de bezoekers van Zorgboerderij Buitengewoon binnenkort weer de boer op kunnen in hun vertrouwde omgeving Pijnacker en Nootdorp.

Een klein gebaar van u, is voor deze bezoekers een heel groot genot. Alvast bedankt namens alle vrijwilligers van Zorgboerderij Buitengewoon, de bezoekers en van ons Mariska en Monique Lamens. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
76 donaties
€ 2.706,00
Doel: € 7.500,00
36% / 24 dagen te gaan