Dappere kleutertjes hebben jullie hulp nodig

Dappere kleutertjes hebben jullie hulp nodig | Geld inzamelen
 
 

Zowel Neyla, als Inaya kregen bij hun geboorte een hersenverlamming (ook cerebrale parese of kort CP genoemd), als gevolg van hersenbloedingen. Concreet houdt dit in dat ze beide ernstige moeilijkheden hebben met hun motoriek en zicht (slechtziend). Zelfstandig wandelen kunnen ze bijvoorbeeld niet. Door spierspanningen/spasmen en pijn zijn vaak de "simpelste" handelingen zoals tekenen, een hele opgave of vrijwel onmogelijk.

Bij Neyla gaat het verhaal jammer genoeg nog verder, ze heeft daarnaast epilepsie en een zeldzame vorm van hydrocephalus (hersentumoren gevuld met hersenvocht, ook wel waterhoofdje genoemd). Door deze complexe problemen heeft ze al 48 hersenoperaties moeten ondergaan met aansluitend zware revalidaties. Neyla is momenteel incontinent en krijgt sondevoeding. Ze heeft een verstandelijke beperking, die we gelijk kunnen stellen met een baby van 15 maanden. SMOG (gebarentaal) is haar enige beperkte vorm van communiceren.

Er is enorm veel zorg, medicatie, begeleiding, aangepast materiaal nodig om deze lieve kleutertjes, voor de rest van hun leven, de nodige zorgen te geven. Jammer genoeg lopen hiervoor de kosten extreem hoog op.

Om al die redenen willen we geld inzamelen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.