Danaé naar Nepal | Geld inzamelen
 
 

Danaé naar Nepal

Danaé naar Nepal, Global Exploration 2017 Sint Maartenscollege

Hallo Allemaal,

Ik ben Danaé Huids, 16 jaar oud en zit op 4 HAVO op het Sint-Maartenscollege in Maastricht. Dit jaar ga ik met 34 andere leerlingen 3 weken naar Nepal met de organisatie Global Exploration. Hiervoor moet ik een sponsorbedrag van 1800 euro inzamelen, dit ga ik doen door vanalles te organiseren zoals een concert met de harmonie en een bingo in een bejaardetehuis die ik met een vriendin ga organiseren. Het bedrag ga ik dus ophalen door dingen te organiseren en mensen te benaderen om te vragen of ze mij willen sponsoren. Ik zal jullie eerst even kort uitleggen wat Global Exploration is.

Stichting Global Exploration heeft als doel om jongeren de wereld te laten ontdekken, en in het bijzonder de ontwikkelingslanden. De leerlingen die deelnemen aan deze reis vertellen hun verhalen en ervaringen hierna door. De organisatie streeft naar 4 doelen:

- Together one world: Bij de stage draait het om het bezoek van Nederlandse jongeren aan de buitenlandse partners van Global Exploration. Het gaat hier om verhalen, ervaringen en vreugde te delen met totaal verschillende mensen. Het is goed om te leren dat mensen op verschillende plaatsen in de wereld totaal verschillen van elkaar.

- Handen uit de mouwen: Bij dit project gaan de Nederlandse jongeren aan de slag. Samen met de lokale partner gaan ze klusjes doen zoals schoollokalen opknappen en voetbalvelden vernieuwen.

- Scholen voor scholen: Bij Global Exploration werken Nederlandse scholen samen met buitenlandse scholen en partners in andere landen. Met behulp van de organisatie Wilde Ganzen, investeert Stichting Global Exploration in het onderwijs, de zorg, de lokale economie en duurzaamheid in buitenlandse partnerlanden. Met dit doel heeft Global Exploration sinds 2005 al veel bereikt.

- Globale bewustwording: Wanneer een leerling uit Nederland is meegeweest naar een buitenlands partnerland is het nog niet klaar. Door middel van een project moeten de leerlingen hun verhaal verder verdellen aan vrienden familie kennisen en noem maar op om mensen te laten nadenken over de wereld. Dit is onderdeel van de globale bewustwording in Nederlanden over andere mensen en plaatsen.

Kortom, het is een organisatie met een doel voor ogen waar ik veel werk en tijd in moet steken maar dat is het zeker waard. Ik verheug me heel erg op dit avontuur dat ik met alle mederleerlingen mag gaan ervaren en hopelijk wilt u mij steunen om dit waar te maken door geld over te maken. Alle beetjes zijn natuurlijk welkom!

Bedragen kunnen via deze site worden gedoneerd, graag in de beschrijving vermelden:

 Xplore Nepal'17
Danaé Huids, 210606 (=leerlingnummer)
En uw eigen naam of bedrijfsnaam met bijbehoren adres.

Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet,

Danaé Huids.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

0 donaties
€ 0,00
Doel: € 1.800,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.