Care for Maria | Geld inzamelen
 
 

Care for Maria

Help mee voor een toekomst met perspectief voor Maria !

 

Ria Maas uit Luttelgeest,Marita Fennema uit Baarle Nassau en Ina Daniëls uit Marknesse zetten zich in voor een gezin in Armenië. Bewust zijn er verder geen namen genoemd omdat hierdoor dit gezin in de problemen kan komen.

‘Care for Maria’ staat voor de toekomst van een kind in Armenië.

Een kind waarvan we nu al weten dat er voor haar, voor haar broer en ouders een moeilijke toekomst in het verschiet ligt. Voor ons is Maria een meisje dat ons aankijkt en niet meer los laat,  een meisje dat wij samen met haar halfbroer en ouders een kans willen geven.

In 2008 was de moeder van Maria, samen met de oma van Maria, als vluchteling in Nederland.   Ze verbleven o.a. in het AZC in Luttelgeest in de Noordoostpolder. In die tijd deed de moeder van Maria een beroep op Marita, pastoraal werkster, omdat ze graag katholiek wilde worden. Marita heeft haar mogen dopen en voorbereiden op het ontvangen van het sacrament van het vormsel. De moeder en oma van Maria kregen echter geen verblijfsvergunning en werden in 2012 teruggestuurd naar Armenië.                                                                                              

Terug naar een verscheurd land waar het moeilijk is het hoofd boven water te houden. Hier ontmoette de moeder van Maria haar man met een zoontje van 6 jaar die weduwnaar was geworden omdat zijn 5 maanden zwangere vrouw was overleden. Ze wonen samen in een kleine flat, 4 hoog, met de ouders van haar man en zijn gehandicapte zus.

Hier werd ook hun dochtertje Maria geboren. De vader van Maria heeft af en toe werk in de bouw. Maar dit is erg onregelmatig en geen werk betekent in Armenië geen inkomen. De vader en moeder van Maria en haar halfbroertje willen heel graag met hun gezinnetje in een eigen flat of huisje wonen. Als ze zelf een flat of huisje zouden kunnen huren in een grote stad is er een reële kans dat de moeder van Maria daar werk kan vinden. Op dit moment is hun toekomst nogal somber en uitzichtloos.

De vader van Maria is de enige die af en toe werk heeft. De moeder van Maria heeft ook nog de zorgen voor haar eigen moeder en oma die in een ander klein dorp wonen. Medicijnen en bezoeken aan artsen moeten allemaal zelf betaald worden. Daar is meestal onvoldoende geld voor en zo ontstaat er een behoorlijke schuld. Als dit gezin niet uit deze situatie komt zullen het halfbroertje en de kleine Maria geen toekomst hebben.                                  

Elke ouder wil graag een beter leven voor de kinderen. De ouders van deze kinderen kunnen dit niet alleen bereiken. Ze hebben uw en onze hulp nodig om uit deze impasse te komen. Dan kunnen ze stap voor stap een toekomst met perspectief gaan opbouwen.

Er zijn al enkele keren pakketten met kleding verzonden naar Armenië. Ria en Marita hebben op eigen kosten ook zelf kleding gebracht. Het sturen van pakketten kost vrij veel geld. In de grote stad vlakbij waar Maria en haar ouders wonen is alles te koop. Wij geven liever geld zodat het gezin ter plekke kan kopen wat er nodig is en hierdoor worden de kosten lager.

Wat is er op dit moment hard nodig? *geld om uit de schulden te komen, *geld voor huur van een ‘eigen’ huis of flat, *geld om de kinderen naar school te laten gaan, *geld voor medicijnen, * geld voor persoonlijk noodzakelijke spullen die eigenlijk niet te lang op zich moeten laten wachten zoals op dit moment een bril voor de moeder van Maria.

Voor meer informatie kunt uonze website  www.careformaria.nl  bezoeken.

Via onze nieuwsbrief ( aanvragen via de website) houden we u op de hoogte van wat we tot nu toe hebben gedaan, wat we met uw geld kunnen doen, hoe het wordt besteed én houden  we u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Via ‘Care for Maria’ hopen we geld te verwerven voor een toekomst met perspectief voor dit gezin in Armenië.

‘Care for Maria’ doet een beroep op u die misschien wel wat geld kunt missen.

                                      Elk bedrag is welkom!

 

Wilt u meer informatie over dit project?

ga dan naar: www.careformaria.nl

Ook kunt u contact opnemen via de mail met een van onderstaande personen.

 

Marita Fennema: [email protected]

Ria Maes: [email protected]

Ina Daniëls: [email protected]

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

4 donaties
€ 55,00
Doel: € 5.000,00
1%