Bus voor René Stevens!

Bus voor René Stevens! | Geld inzamelen
 
 
Hulp voor René bij het financieren van een bus!

Hallo lieve mensen,

 

Super gedoneerd !! Nu komen we alleen door alle kosten per donatie en fee nog niet op ons bedrag uit.. 

Hopelijk willen jullie blijven delen en doneren! 

Ik heb deze doneeractie voor mijn overbuurjongen en campingvriend aangemaakt omdat ik veel mensen om me heen hoorde die aangaven kunnen we niet allemaal wat doneren?

Ik zal even in een notendop vertellen voor René.

René een super lieve vrolijke 20 jarige jongen met een verstandelijke beperking. René is een allemansvriend en iedereen is gek met hem. Hij kwam altijd door het dorp en over de camping met zijn driewieler om even bij iedereen te buurten. Was altijd erg actief en een echt buitenmens.

Tot hij in 2017 lelijk tot val komt en klaagt over pijn aan zijn hand, een week later trekt / sleept hij met zij  rechterbeen... De weken die volgden werden de klachten alleen maar erger en erger... Geen kracht meer aan de rechterkant. Zou hij een beroerte of hersenbloeding hebben gehad? Of zoals huisarts dacht Lymm?? Nee dit alles was het niet..

Onderzoek na onderzoek in het UMCG volgen en tot overmaat van ramp nog een week opname ( een hel voor René die het liefst thuis is). De uitslag van dit alles wees uit dat René  een gezwel / tumor heeft in de C2 ( de tweede halswervel ), die niet te behandelen is. De operatie die René zou moeten ondergaan is te risicovol, hij kan verlamd raken of niet meer wakker worden...

De familie heeft dus geen keus, ze moeten het doen met hoe het er voor staat hoe moeilijk dit ook is... 

De situatie nu is alles erg achteruit gegaan, hij koopt niet meer zelf heeft nog steeds erg weinig kracht en is in alles hulpbehoevend..René kan niks meer zelfstandig en heeft overal hulp bij nodig ( douchen aankleden toiletgang in uit stoel etc etc ). Moeder doet samen met hulp van thuiszorg overdag de hulp zelf en vader springt na het werk en weekenden in..

Bepaalde hulpmiddelen zijn in de tijd gekomen en zo is uiteindelijk woensdag 24 April zijn elektrische rolstoel er!!  René  geniet het is prachtig om te zien hoe trots hij weer door het dorp gaat!! 

Maar dan het volgende dilemma... Hoe gaan we het doen met vervoer?? Deze stoel gaat namelijk niet in de auto!!

Gemeente (wmo) ingeschakeld maar die geven aan de aanschaf van de bus zelf te moeten betalen de inrichting kan via de gemeente maar dan moeten ze wel aan absurde eisen voldoen die in de portomonnee nou niet voor iedereen weggelegd is!! 

Hij kan toch niet waar zijn dat René niet meer weg zou kunnen  buiten het dorp en niet meer naar de camping waar hij zo van geniet??

Het kan toch niet waar zijn dat ouders de overwaarde van de woning ( die in toekomst nodig is voor René en aanpassingen) moeten gebruiken of een lening moeten afsluiten???

Lieve lieve mensen ik vraag jullie allemaal dit massaal te delen en hopelijk René zijn wereld wat groter te maken want dit verdient zowel hij als zijn familie!!

Ik snap dat niet iedereen wat kan doneren maar deel het dan in ieder geval.. 

Namens René en familie en iedereen die René in het hart hebben gesloten  BEDANKT!!! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
234 donaties
€ 5.345,00
Doel: € 6.000,00
89%

Deze actie is gesloten.