Buitenruimte Gelre IC

Buitenruimte Gelre IC | Geld inzamelen
 
 

De IC van het Gelre kende ik alleen in de tijd van mijn Covid besmetting in maart 2020. Na weken in het ziekenhuis te hebben gelegen en na een intensief jaar van revalidatie zag ik via Linkdin een artikel over de start-up van de Buitenruimte Gelre.

"Artsen en verpleegkundigen hebben me gered, ik wil wat terug doen"

Ik weet als geen ander wat de helende werking van groen kan zijn voor patienten. Op de IC was het voor mij overleven, geen mogelijkheid om even buiten te zijn. Alleen maar piepjes en lampjes niet alleen voor mij maar vooral met deze besmettingen met Covid een enorme druk en stress voor IC personeel. Daarom is het idee ontstaan om een buitenruimte te ontwerpen door een aantal vrijwilligers in en rond Apeldoorn.

Zeker voor patienten met een langdurige IC opname is het naar buiten kunnen gaan belangrijk. Het wordt ervaren als een eerste stap op weg naar genezing en ontslag naar huis. De eerste keer naar buiten is het gevoel dat je weer leeft zo is het idee voor een daktuin ontstaan.

Alle leden van de organisatie zetten zich geheel vrijwillig in voor deze actie waar al veel tijd in is gestoken. Het geld voor de serre is al binnen en de bouwvergunning is aangevraagd. Waarom deze actie? Nu willen we graag geld bij elkaar hebben om ook het groen te realiseren. Deze actie is bedoeld voor jou en mij, patient en personeel.

Meer groen zorgt voor minder lange opname op de IC, meer geluk en meer ontspanning. 

website; www.buitenruimtegelre.nl

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
0 donaties
€ 0,00
Doel: € 50.000,00
0%

Je kunt nu de eerste zijn die deze actie steunt! Doneer en voeg optioneel een persoonlijke boodschap toe.