Bouwen in Bosnië

Bouwen in Bosnië | Geld inzamelen
 
 
Filmteam vrijwilligersproject Los Rosales

Wij, Mark Midavaine en Melissa van Dartel, gaan als filmteam naar Bosnië om een prachtig maatschappelijk project dat georganiseerd wordt door Stichting Just Sophie op beeld vast te leggen. 

Om in Nederland een groter bereik te creeën aan onder andere vrijwilligers en donateurs, die een steentje bij willen dragen aan het verbeteren van het toekomstperspectief van kinderen en jongeren in Bosnië, gaan wij gewapend met onze camera's mee met de vrijwilligers om een mooie registratie te maken. De filmregistratie en foto's kunnen dan door de stichting gebruikt worden om meer betrokkenen te werven die vervolgens op eigen wijze een bijdrage kunnen leveren aan de projecten van Just Sophie. 

Los Rosales


Wij gaan mee met project Los Rosales. Los Rosales is een opvang- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren met fysieke en/of mentale problematieken. Opgericht in 1997 met behulp van donaties van de Spaanse overheid. Vandaar ook de naam. Los Rosales richt zich specifiek op het socialisatieproces, onderwijs, revalidatie maar ook op het leren van een vak. Los Rosales kent een bassischool, een kinderdagverblijf, richt zich op het geven van workshops en biedt 24 uurs zorg. Momenteel wonen er 138 kinderen, jongeren en een aantal volwassenen. De jongste is drie jaar oud en de oudste 54 jaar. Ze hebben allemaal een milde, matige of heftige vorm van enkele of meerdere fysieke en/of mentale problematieken.

Er wonen cliënten met het syndroom van down, hersenverlamming, autisme, ADHD en onder deze groep is ook een klein gedeelte Roma kinderen en weeskinderen. Los Rosales heeft 41 werknemers in dienst met uiteenlopende achtergronden. Er werken docenten, behandelaars, psychologen, social workers, logopedisten, ergotherapeuten en ondersteunend personeel.

Dit centrum bestaat uit voorzieningen die speciaal gebouwd zijn voor kinderen en jongeren met problemen in de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.

Project Restaurant Sophie

Het doel van de werkzaamheden bij Los Rosales is het realiseren van een lunchroom binnen het centrum. In deze lunchroom zullen cliënten aan het werk gaan, met begeleiding van medewerkers uit het centrum. Door deze lunchroom zal het centrum meer zelfredzaam worden, en tegelijkertijd zullen de jongeren een vak kunnen leren. Ook zal er een ruimte gerealiseerd worden waar workshops rondom eten gegeven kunnen worden.

De vrijwilligers die wij gaan volgen met onze camera bouwen aan deze lunchroom, een lunchroom die binnen Los Rosales voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt zodat de mensen die er wonen hun zorg en voorzieningen binnen Los Rosales kunnen vinden.

Dit project is belangrijk en om te kunnen bouwen heb je stenen nodig, draag jij ook een steentje bij? 

 

Meer weten over Stichting Just Sophie? Ga naar just-sophie.com en lees over Los Rosales en de andere mooie projecten die zij organiseren. 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 50,00
Doel: € 500,00
10%

Deze actie is gesloten.