Blokkeeractie A7 Hoger beroep! | Geld inzamelen
 
 

Blokkeeractie A7 Hoger beroep!

Hoge taakstraffen voor de blokkeerfriezen. Dit wordt een hoger beroep!

18 november 2017


De dag dat de blokkeerfriezen de snelweg blokkeerden om te zorgen dat de anti zwarte Piet activisten niet zouden protesteren tussen de kinderen. Hiervoor werden 33 blokkeerfriezen en Jenny Douwes (gezien als aanstichter) vervolgd.


Ik heb destijds een doneeractie opgestart om ze financieel te kunnen ondersteunen en dit is door vrijwel heel Nederland positief ontvangen. Dit is af te leiden aan het enorme bedrag wat is opgehaald. Namelijk €43.000,-!! Bedankt voor alle steun en het vertrouwen dat jullie mij hebben gegeven!


Ze hebben een hele goede advocaat, Tjalling van der Groot van Anker & Anker advocaten, en heel veel steun gehad afgelopen jaar van vele burgers. Hiervoor hun respect en het wordt zeker gewaardeerd!

 

Vandaag, 9 november: De uitspraak


De uitspraak viel behoorlijk zwaar. Er zijn forse taakstraffen geeist van 80 tot maar liefst 240 uur! 

Ook werd er opgelegd dat ze de kapotte ruit van de bus en de huur moeten betalen.

Daarom hebben de Friezen besloten om in hoger beroep te gaan.


Echter is de vorige pot leeg.


Het zou fantastisch zijn, en wellicht noodzakelijk om tot een goede uitkomst te komen, om een groot bedrag op te halen zodat de advocaten van de Friezen, Anker & Anker advocaten, hun cliënten zo goed mogelijk kunnen bijstaan en vertegenwoordigen.


Via deze link houd ik iedereen op de hoogte van de doneeractie en het hoger beroep:

Doneeractie blokkade A7

 

De blokkeerfriezen zijn iedereen heel erg dankbaar voor alle steun! En dat is zowel financieel als via berichten, in en voor de rechtbank of welke vorm dan ook!

 

Om misverstanden te voorkomen, dit is de enige crowdfunding die bekend is bij de blokkeerfriezen. Om het overzichtelijk te houden, wordt er afstand genomen van andere soortgelijke acties.


Alvast bedankt!


Met vriendelijke groet,


Robin van Prattenburg, Jenny Douwes en de blokkeerfriezen.

****************************************************

Het statement van velen is al meer dan duidelijk gemaakt.

Maar om iedereen de gelegenheid te geven, houd ik deze doneeractie open tot zondag 18 november.

****************************************************

Naar aanleiding van een reactie die bij de reacties hier beneden geplaatst is, heb ik een uitgebreide reactie gegeven mbt de kosten van de vorige doneeractie waarbij 43.000,- was opgehaald. Ik probeer hiermee meer duidelijkheid te geven van de gemaakte kosten.

"Iedereen heeft zijn eigen interpretatie en redenen om te doneren. Deze, en de vorige doneeractie, zijn door mij opgestart. Om even een kleine rekensom voor je te maken:

Het Anker & Anker advocatenbureau vertegenwoordigt 33 van de 34 verdachten. 1 heeft zijn eigen advocaat gehouden, dat is natuurlijk geen probleem en zijn eigen keuze.

Er is na comissie en andere kosten zoals transactiekosten ongeveer 39.000 over gebleven van de vorige doneeractie.
Er zijn dus 33 verdachten die allemaal een eigen dagvaarding hebben. De dagvaarding is bij iedereen verschillend en bevat tussen de 15 tot 20 pagina's welke bij iedereen anders is. Om je een indruk te geven, als je iemand vermoord zijn het er ongeveer 3 a 4. Dit geeft al genoeg aan dat het OM flink naar de kleine lettertjes in elk artikel heeft gekeken om de blokkeerfriezen aan de schandpaal te nagelen. Ook is er een dossier van zo'n 3000 pagina's die "even" doorgelezen en begrepen moet worden. Daarnaast oa gesprekken met de verdachten en het uitzoeken van bruikbaar bewijs om ze te kunnen verdedigen.

Als je dus 39.000 deelt door 33 komt je op nog geen 1.200,- per persoon. Ik weet niet of jij weet wat normaal een advocaat kost, maar ze zijn hier al een half jaar mee bezig. Zoals je kan begrijpen, is de vorige doneeractie dus op gegaan, sterker nog was er al een tekort voordat de uitspraak bekend werd! Er zijn voor de overige kosten afspraken gemaakt met het advocatenkantoor. Echter kan je niet van een advocatenkantoor verwachten dat ze gratis een hoger beroep gaan doen. Dit lijkt mij logisch want dit is ten slotte hun werk.

Ik kan alles verantwoorden waar het geld naar toe is gegaan en er niets blijft hangen. Dit doe ik ook naar meerdere personen om mijzelf in te dekken en ter controle dat het allemaal klopt.

Verder wil ik hierbij vermelden dat het mij niet gaat om de discussie over zwarte piet, waar dit vaak wel aan gekoppeld wordt.
Het gaat mij om het demonstreren tussen de kinderen, dit kan gewoon niet. En al helemaal niet tussen de kinderen tijdens een kinderfeest, welk kinderfeest dan ook.
Er is in de rechtbank wel gezegd dat de kinderen in de bus van KOZP er een traumatische ervaring aan over kunnen houden. Maar wat denk je hoe traumatisch het kan zijn voor kinderen die zijn gekomen voor een kinderfeest, en naast schreeuwende mensen met borden en spandoeken met zwarte piet erop waar een rood kruis doorheen staat en staan te roepen: "Weg met zwarte Piet! Zwarte Piet kan niet!' Met daarbij een grootmacht van de politie, wat sowieso al indrukwekkend is voor een kind. Hier hoor je niets over en dit is, naar mijn mening, juist waarvoor deze Friezen op de snelweg hebben gestaan.
Huidskleur speelt geen rol, we zijn allemaal mensen en moeten het met elkaar doen, maar niet worden opgedwongen iets te veranderen of meteen worden weggeschoven in het hoekje racisten. Dan zetten de mensen hun hakken in het zand en is er weinig tot geen ruimte meer voor een gezond dialoog. Dit geldt natuurlijk voor beide kanten."Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
10142 donaties
€ 201.310,00

Deze actie is gesloten.