BIOLOGISCH LANDBOUWPROJECT FAOUNE | Geld inzamelen
 
 

BIOLOGISCH LANDBOUWPROJECT FAOUNE

DONEERACTIE voor de bouw van 'n diepe WATERPUT en 'n POMP voor irrigatie

EEN GROTE BIOLOGISCHE BOERDERIJ, dat is de droom van mijn vrienden en vriendinnen in Faoune (Senegal).

Het tekort aan voedsel is een groot probleem op het Senegalese platteland. Bovendien is de werkloosheid torenhoog en zijn de salarissen minimaal. Reden voor veel Senegalesen om de gevaarlijke vlucht naar Europa te wagen.

VOOR DE MENSEN IN FAOUNE WILLEN WE DAT VOORKOMEN EN DAAROM ZIJN WE GESTART MET MEERDERE WERKGELEGENHEIDSPROJECTEN. 

Het plan voor een biologische boerderij is er daar één van. Maar wat ontbreekt op de 8 hectaren landbouwgrond naast het dorp is een WATERPUT, een POMP OP ZONNE-ENERGIE die de aanleg van tappunten mogelijk maakt en geld voor de aankoop van groentezaden en fruitbomen.

De bedoeling is dus dat er Fruit (bananen en sinaasappels) en groenten (uien, tomaten, paprika's, etc.) verbouwd gaan worden. Uiteraard ZONDER kunstmest en bestrijdingsmiddelen!

HELP JE MEE OM DE DROOM VAN MIJN LIEVE VRIENDEN EN VRIENDINNEN WAAR TE MAKEN?

Dit project voorziet in totaal in zo'n 20 werkplekken, waarbij de mannen het werk op het land doen en de vrouwen de verkoop van de producten voor hun rekening nemen.

Belangrijke uitgangspunten zijn: eerlijke lonen, winst wordt alleen besteed het aan project, het project wordt helemaal verzorgd door bewoners van Faoune en heeft als doel om binnen geheel op eigen benen te kunnen staan!

 

Linda Moerland
10-01-2019

10 januari 2019

Inmiddels heb we ons eerste doel bereikt: de aanleg van de WATERPUT is een feit! Een prachtig resultaat dankzij onze donateurs én uiteraard het keiharde werk van de mensen in Faoune. Samenwerking in optima forma en dat alles binnen slechts 2 maanden!

We bouwen het project in verschillende fasen op. De 5 mensen die op dit moment aan het landbouwproject werken hebben een gedeelte van ongeveer 1 hectare vrijgemaakt van onkruid en zijn op dit moment druk doende met het plaatsen van een omheining, zodat loslopende schapen, kippen en geiten bijeengehouden kunnen worden. 

Het eerstkomende doel is de aanschaf van ZADEN voor diverse groenten en jonge fruitbomen.

Wij hopen weer op gulle giften van donateurs, zodat we van start kunnen gaan met de eerste aanplant.

 

 

 


Linda Moerland
08-12-2018

8 december 2018:

Met de tot nu ontvangen donaties betalen we de maandlonen van de 4 mannen die bezig zijn de grond voor te bereiden op beplanting. 

Er bevind zich een enorme hoeveelheid onkruid op het land. Dat wordt allemaal weggehaald en verzameld, zodat er compost van gemaakt kan worden.

Verder wordt er van het geld nieuw gereedschap gekocht, zodat het werk wat makkelijker wordt. 


Linda Moerland
05-12-2018

Binnen een uur al € 100,-

Dat beloofd wat! 

 

😀😀😀


 

Laat een reactie achter

76 donaties
€ 1.996,00
Doel: € 2.500,00
79%